teški teren /

Sretan završetak velike akcije HGSS-a: muškarac (89) odlutao usred noći, našli ga u susjednom selu

Image
Foto: HGSS

Radi se o dementom muškarcu koji je u noći, između dva i četiri sata, ustao i iz kuće u zaseoku Dičaci odšetao u nepoznatom smjeru. Odmah su krenuli pretraživati metar po metar

6.3.2018.
10:42
HGSS
VOYO logo

Šibenska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja u ponedjeljak je pokrenula veliku akciju potrage za 87-godišnjim muškarcem nestalim iz sela Badnja pokraj Drniša. Kako javljaju Županijski centar 112 i HGSS - Stanica Šibenik, poziv u pomoć je na dežurni telefon stigao u 11.46 sati, doznaje 24sata.

Radi se o dementom muškarcu koji je u noći, između dva i četiri sata, ustao i iz kuće u zaseoku Dičaci odšetao u nepoznatom smjeru. Odmah su krenuli pretraživati metar po metar, a uskoro je krenuo i helikopter HRZ-a. U 15.30 sati dobili su dojavu o nestalom. Mještanin ga je pronašao u susjednom, dva kilometra udaljenom selu Varoš, vidno iscrpljenog i dehidriranog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše 24sata, radi se o teško pristupačnom terenu, pa su petorica spašavatelja po muškarca krenula terenskim vozilom i nosiljkom. Prevezli su ga do asfaltirane ceste i predali ekipi hitne medicinske pomoći koja ga je prevezla u Šibenik gdje je hospitaliziran. U ovoj akciji sa sretnim završetkom je sudjelovalo 13 spašavatelja s tri vozila i dva potražna psa HGSS Stanice Šibenik, pet pripadnika HGSS Split  s helikopterom HRZ-a, pet policajaca Policijske postaje Drniš  i 11 članova obitelji i mještana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo