Otkupio dio dugova / Srbijanski 'kralj šećera' će pokušati preuzeti Mercator? Vjerovnici se preslaguju

Analitičari pretpostavljaju da će srbijanski tajkun Miodrag Kostić htjeti u potpunosti preuzeti Mercator obzirom da ima razgranat biznis i u Srbiji i u Sloveniji

24.10.2017.
22:24
VOYO logo

S druge strane ništa manje nije  složena i poslovna sudbina Agrokora. Idući tjedan Ante Ramljak će predstaviti plan restrukturiranja kompanije, a očekuje se da će tada ili do kraja mjeseca biti objavljen i ukupan iznos svih tražbina. A i tu se događaju već zanimljive situacije.

Tako iz Beograda stiže vijest da je srbijanski tajkun i tzv. "kralj šećera" Miodrag Kostić od austrijskih i talijanskih banaka već otkupio oko 28 milijuna eura potraživanja prema Mercatoru, a pregovora o kupnji još 14 milijuna eura tražbina što bi mu dalo udio od 5,5 posto svih potraživanja prema Mercatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari pretpostavljaju da će Kostić htjeti u potpunosti preuzeti Mercator obzirom da ima razgranat biznis i u Srbiji i u Sloveniji, ali su iz Kostićeve MK grupe demantirali da su zainteresirani za kupovinu Mercatora.

Istodobno hrvatsko gospodarstvo sve više osjeća posljedice Agrokora, pa je tako sad na udaru bankarski sektor, mnogim bankama je zbog izloženosti Agrokoru smanjena dobit, a Zagrebačka banka je objavila kako joj je dobit prepolovljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svemu tome preko Agrokora se još lome i interesi ruskih banaka i američkih fondova a zbog svega toga toga su diljem svijeta, od Moskve do Londona i Washingtona podignute tužbe, pokrenute međunarodne arbitraže, jedna je jučer baš počela u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo