SRBIJA SUGERIRA SLOVENIJI: / Tvrtke mogu tužiti Hrvatsku za štetu zbog zatvaranja Bajakova

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galović
24.9.2015.
0:00
PIXSELL, Ivica Galović
VOYO logo

Čadež je, kako prenose beogradski elektronički mediji, najavio mogućnost da tvrtke iz regije upute kolektivnu tužbu hrvatskoj vladi zbog pretrpljene štete.

“Trenutna situacija na granici ne ide nikome u prilog - ni Srbiji, ni Hrvatskoj, Sloveniji, ali ni Austriji, Grčkoj, nikome... Nema logičnog objašnjena zašto se to radi”, rekao je Čadež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formiran poseban tim i call-centar

Pri Gospodarskoj komori Srbije, podsjetio je Čadež, formirani su poseban tim i call-centar kojima se mogu javiti tvrtke koje su pretrpjele štetu.

“Postoji osnova i za zajedničku tužbu za pretrpljenu štetu. Ako se ovakva situacija nastavi - to se može uraditi i to važi za sve, a ne samo za srpske tvrtke”, rekao je predsjednik srbijanske gospodarske komore i naglasio kako “živimo u svijetu gdje bi međunarodne sporazume trebalo poštivati” i da “moraju postojati pravila igre”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik srbijanske gospodarske komore najavio je za četvrtak razgovore s predstavnicima gospodarskih komora Njemačke, Austrije i EU, kako bi pokušali dodatno “izvršiti gospodarski pritisak” da se protok roba neometano nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo