Otpad dovoze noću / Sramota u centru Hrvatske: U Sesvetama već dulje postoji ekološka bomba, ali nitko ništa ne poduzima

Gume, prozori, staklo, namještaj, pa čak i računi, ali i opasni azbest navažaju se najčešće noću, kada nikoga nema

29.6.2018.
18:57
VOYO logo

Na istočnoj granici grada Zagreba nalazi se ekološka bomba. Dva kilometra duga hrpa opasnog glomaznog otpada nalazi se u Sesvetskom Kraljevcu. I to uz polja soje i kukuruza. Tone smeća šokirale su predstavnike četvrti koji su se pred njima našli tek na naš poziv.

Nesnosan smrad i gusti dim se šire duž dva kilometra duge ekološke bombe na samom rubu grada Zagreba - u Sesvetskom Kraljevcu. Iz lovačkog društva kažu - situacija je ovakva već deset godina, a eskalirala je zadnjih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite i sami kvalitetu otpada. Čak bi se i neki dali za građevinske materijale iskoristiti. Znači uglavnom građevinska mafija. I ovi koji čiste stanove, uređuju, Bože sačuvaj", kazao nam je Ivo Čižmek, predsjednik Lovačkog društva Priroda Sesvete.

Gume, prozori, staklo, namještaj, pa čak i računi, ali i opasni azbest navažaju se najčešće noću, kada nikoga nema. Kada i uhvate nekoga na djelu, ne mogu učiniti ništa, priča nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo primjer da me je čovjek zvao da dođem. Da ovaj hoće zapisai broj od auta, ali da čovjek hoće zapisati njegov broj. I da ne velim da mu se grozi, maše rukama i da ne velim kako onda to djeluje na ljude", ističe Ivo Čižmek, predsjednik Lovačkog društva Priroda Sesvete.

Tražili su pomoć gradske četvrti iz koje kažu da nikada nisu zaprimili dojavu o ovom divljem deponiju. Odmah po našem pozivu izašli su na teren i zgrozili se onime što ih je dočekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo dobili dojave, ali sam ja prekontrolirao kod komunalnih redara u našoj službi, i oni imaju tu dojavu i oni su izdali nalog Čistoći, i obavijestili Komunalno redarstvo Grada Zagreba, taj interventni dio. I oni čekaju da se to sanira", kazao nam je Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Riječ je o prirodnom staništu izuzetno rijetke zaštićene crne rode, ali i dvije obitelji dabrova. Ilegalan deponij nalazi se uz sama polja soje i kukuruza i iz dana u dan sve više raste. Bez brze reakcije nadležnih Sesvećanima prijeti ekološka katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo