sramota! /

'Sramite se! Nemamo alata, dijelova za autobuse, a izvlače se milijuni…': Radnik pisao direktorici ZET-a pa odmah dobio otkaz

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Napuhane ponude, gume koje su plaćene, a nisu ugrađene, dijelovi kojih nema… Pereza je počeo odbijati potpisivati 'muljaže'

21.4.2021.
7:49
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Antonio Pereza je u ZET-u radio 11 godina, sedam godina kao vozač autobusa, a onda je prije četiri godine premješten na posao u tehničkoj podršci vozačima u garaži u Podsusedu. I tu je počeo svjedočiti čudnim postupcima u kojima autobusi nisu izlazili opremljeniji ili sređeni, a sudeći prema "papirima" – popravljalo ih se i opremalo, piše Net.hr.

Napuhane ponude, gume koje su plaćene, a nisu ugrađene, dijelovi kojih nema… Pereza je počeo odbijati potpisivati "muljaže", upozoravao je nadležne da tu nešto nije u redu. Onda su ga stavili na led. Ostavili su mu radno mjesto, ali mu nisu dali radne zadatke. Dolazio bi ujutro u 6 na posao, odlazio u 14. Skrivalo se od njega što se radi, zaobilazilo ga se. Svjedočio je neovlaštenom točenju plina vozilima koja nisu ZET-ova, gledao je kako mehaničari traže alat, onaj najjednostavniji, ali ga ne mogu dobiti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je u veljači 2021. poslao mail na adresu predsjednice uprave ZET-a, Ljube Romčević Žgele, i na razne druge adrese onih koji bi trebali biti zainteresirani za to što se zbiva u ZET-u, direktora voznog parka, Ivana Čuljka, mladića koji je bez ikakvog iskustva po političkoj liniji došao na tu zahtjevnu poziciju, na adresu Slobodana Milosavljevića, šefa interne kontrole, ali i na zajednički mail svih kolega u podružnici Servisi, te na mail povjerenika sindikata Borisa Jamnića iz Novog sindikata.

Pereza je mail poslao 11. veljače ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovana, obraćam vam se radi nepravilnosti u garaži Zet Podsused, a i općenito na razini cijelog poduzeća, može vas biti sram sto predstavljate to isto poduzeće. Problemi: manjak radnika, manjak dijelova za servis autobusa, manjak alata za rad istih, manjak uredskog inventara ( stolovi, stolice, sitni uredski inventarski pribor ), ali s druge strane se uplaćuju višemilijunski iznosi za održavanje pogona, čišćenje autobusa cca 10,000,000 kn. zna se Olivera Majić, vlasnik tog istog poduzeća. Autobus d.o.o. Održavanje 60 plinskih autobusa cca. 35,000,000 kn godišnje. Još jednom Vas može biti sram što ste rukovoditelj tog istog poduzeća. Ne zaslužujete isto, nego po političkoj direktivi ste tu di jeste. Ovaj mail šaljem na sve javne službe grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga, također i Državnom odvjetništvu jer je bilo dosta. Sram vas bilo…" stoji u dopisu koji je gnjevni radnik poslao na adresu predsjednice uprave Romčević Žgele.

Pereza je nakon toga dobio otkaz.

Nakon objave ovog teksta javila nam se zamjenica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, doc.dr.sc. Olivera Majić koju je u pismu spomenuo radnik Pereza, te je demantirala bilo kakvu povezanost s tvrtkom koja radi na čišćenju autobusa i njezinim vlasnicima.

"Kamo sreće da sam u životu ikad imala tvrtku koja je zaradila 10.000.000 kuna na bilo kojim poslovima, jer onda ne bih morala čitavu karijeru provesti kao potplaćeni prosvjetni djelatnik", kazala nam je gđa Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo