ŠPRAJC ANALIZIRAO - ZAŠTO NAJMANJE TESTIRAMO NA KORONU U EUROPI? / 'Ako nema BiH glasova, onda bolje da nema izbora'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Ako zatvorimo granice, onda ništa od BiH glasova', primijetio je Šprajc

18.6.2020.
22:48
Screenshot: RTL
VOYO logo

Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc u emisiji je komentirao činjenicu da se u BiH napravilo više testova na koronavirus nego u Hrvatskoj.

"Trenutno smo na milijun stanovnika obavili 17 tisuća testova. Od država Europske unije manje od nas testira jedino Bugarska s 15 tisuća testova na milijun. Usporedbe radi, na vrhu te ljestvice su Danska i Litva sa 148 tisuća, odnosno 137 tisuća testova na milijun stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi Slovenci su obavili 43 tisuće testova, Srbi 37 tisuća, a u BiH se isto napravilo više testova nego u Hrvatskoj, 24 tisuće. Kad god se hrvatski stožer pitalo zašto tako malo, odgovor je bio da nema potrebe za više.

Naravno da nema potrebe za više testiranja kad sad imamo potrebu za izborima, a na izborima su nam potrebni glasovi građana BiH koji glasaju u Hrvatskoj, a kako će doći glasati u Hrvatsku ako imamo puno testiranja jer ako imamo puno testiranja, onda ćemo imati i puno zaraženih, a ako imamo puno zaraženih, onda ćemo morati zatvoriti granice, a ako zatvorimo granice, onda ništa od BiH glasova, a ako nema BiH glasova, onda bolje da nema ni izbora", komentirao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo