SPORNA NEKRETNINA: / Žinićevu državnu kuću APN je platio 291.200 kuna, a on je za najam u ovih 25 godina potrošio - 12.000 kuna

Image

Plenković je poručio da neće pristati uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela

18.1.2021.
21:27
VOYO logo

Za državnu kuću u Glini u kojoj već 25 godina živi sisačko-moslavački župan Ivan Žinić bivšem vlasniku Agencija za promet nekretninama isplatila je 291.200 kuna na temelju kupoprodajnog ugovora ovjerenog 31. prosinca 1999. godine, javlja Jutarnji list.

Odmah potom sa Žinićem potpisuju ugovor o najmu, te je morao plaćati najam - 100 kuna mjesečno. No, takav aranžman s državom imao je samo do 2008. godine, te je od tada opet koristi besplatno, što znači da je u više od 25 godina državi platio oko 12.000 kuna najma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni

Podsjetimo, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskoj histeriji, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

"U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni", izjavio je Plenković nakon sastanka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba saborskih zastupnika HDZ-a na kojemu je sudjelovao i HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ O SITUACIJI S KUĆOM U KOJOJ ŽIVI ŽINIĆ: /

Neće odlučivati u 'medijskoj histeriji'; Župan: 'Ne smatram da trebam, niti ću odstupiti'

Image
PLENKOVIĆ O SITUACIJI S KUĆOM U KOJOJ ŽIVI ŽINIĆ: /

Neće odlučivati u 'medijskoj histeriji'; Župan: 'Ne smatram da trebam, niti ću odstupiti'

Od Žinića, kojega mediji prozivaju zbog državne nekretnine i pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti, a on je pojasnio kako to izgleda iz njegova kuta. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, kaže, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Plenković je poručio da neće pristati uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela. Nakon toga će se, kaže, vidjeti i hoće li Žinić biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo