Skandal uoči prvenstva /

Split bi u srijedu mogao ostati bez domaćinstva EP-a u rukometu: s realizacijom projekta nije se ni krenulo

Image
Foto: HRS

Hrvatska je domaćin Europskog prvenstva u rukometu, a utakmice bi se trebale igrati u Splitu, Varaždinu, Poreču i Zagrebu

20.11.2017.
7:57
HRS
VOYO logo

Za manje od dva mjeseca počinje Europsko prvenstvo u rukometu, a Hrvatski rukometni savez 22.studenog Europskoj rukometnoj federaciji mora dostaviti dostaviti konačni popis gradova domaćina EP-a te objaviti jesu li sve dvorane organizacijski spremne za održavanje utakmica i svih popratnih sadržaja, prenosi tportal.

I dok je u Zagrebu, Varaždinu i Poreču gotovo sve već sređeno, u Splitu se s realizacijom projekta nije ni krenulo, a ostalo im je manje od 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je zapelo na financijama. Spaladium Arena je kao tvrtka u stečaju, a sam je objekt tek povremeno u funkciji. Unutrašnjost je očuvana, ali dobar dio pročelja dvorane i okoliša i dalje je veliko gradilište.

Grad Split obvezao se financijski pomoći u organizaciji EP-a te bi se u Spaladium Areni trebalo odviti i samo otvaranje prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici tvrtke koja upravlja Spaladium Arenom - Sportski grad TNP u stečaju- izračunali su kako bi troškovi dvotjednog programa EP-a u Splitu trebali biti nešto više od milijun kuna. Svota je to kojom bi se pokrili najam dvorane, troškovi grijanja, održavanja utakmica te troškovi struje, vode, interneta, čišćenja.

Svemu tome treba dodati i troškove nabavke dodatnih dijelova semafora što je izričito tražio EHF jer ovaj u sadašnjem stanju ne odgovara traženim standardima.

Međutim, grad Split ne želi platiti traženi iznos od 1.041,000 kuna, nego prema dostupnim informacijama nudi oko 900.000 kuna.

Ako se u 48 sati ne pronađe traženi novac gotovo je sigurno kako će Split izgubiti domaćinstvo EP-a, a u tom slučaju ono će se prebaciti u Osijek, prenosi tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo