nema penjanja, uriniranja... / Splićani staju na kraj opijanju na ulici. Izdali prvih 13 kazni, svakom po 300 eura

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Penjanje i ples u fontani ili fotosession u skulpturi, uriniranje i alkohol na mnogim splitskim ulicama kažnjavaju se s 300 eura. Za povraćanje ili buku kazna je 150 eura

3.6.2023.
12:52
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Split je već prije odredio da će se zbog konzumacije alkohola na javnom mjestu češće pisati kazna. Na taj način Grad pod Marjanom želi stati na kraj mladim turistima, ali i domaćim gostima koji u alkoholiziranom stanju remete javni red i mir.

Bilo je tu svega, od plesa u fontani, penjanja pa i slikanja na skulpturama, uriniranja po tuđim kućama... Zbog svega navedenog sada se pišu kazne koje nisu jeftine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je da je jučer izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I prije angažmana zaštitara komunalno redarstvo Grada Splita krenulo je u primjenu Odluke o javnom redu i miru. Jučer je izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri u visini 300€ (150€ ako plate u roku od tri dana)", stoji u objavi.

Ivošević je objavio i da je jutros stigla prva uplata kazne. Podsjetimo, prije dva tjedna izvještavali smo o suludom ponašanju turista u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, penjanje i ples u fontani ili fotosession u skulpturi, uriniranje i alkohol na mnogim splitskim ulicama kažnjavaju se s 300 eura. Za povraćanje ili buku kazna je 150 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo