ŠOKIRANI PACIJENT SPLITSKOG KBC-a: / 'Nepoznate žene banule su mi u sobu i počele moliti...'

Image
Foto: Facebook

Na Facebook stranici DOSTA JE!

6.6.2017.
14:04
Facebook
VOYO logo

U svojem se postu stoga zapitao kako je to uopće moguće da se pravila o vremenu posjeta ne odnose na pripadnice Molitvene zajednice te je li njima zaista mjesto u bolničkim sobama.

Objavu sa stranice prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Faljen Isus i Marija - govore u glas. Upali su mi u bolesničku sobu kao Jehovini svjedoci. Kako nitko ne zna da sam već neko vrijeme u bolnici, nisam očekivao posjete. Naročito ne u vrijeme večernjeg odmora i nakon što je posjet bolesnicima odavno završen. Svaki dan, točno u 17.30 medicinske sestre vrlo strogim glasom zamole sve zaostale posjete i rodbinu bolesnika da napuste bolesničke sobe te ih užurbano upućuju prema izlazu kako bi obavile njegu bolesnika...

Nije mi bilo nimalo ugodno kada su u moju bolesničku sobu banule nepoznate žene te me zatekle neadekvatno odjevenog na krevetu. Mislio sam da se radi o rodbini drugog teško bolesnog pacijenta pa nisam odmah izrazio svoje negodovanje. Kako mom nepokretnom cimeru malo tko dolazi namjeravao sam baš zbog njega šutjeti, ali vidim da je i njemu jako neugodno pred nepoznatim ženama jer je imao na sebi samo pelenu za odrasle i gornji dio pidžame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I on je zapitao tko su te žene.

Prilazeći mom krevetu prva žena me pita: 'Jeste li vi vjernik?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena iz nje potvrdno odgovara u moje ime.

Ja odgovaram pitanjem: 'Kome ste vi došli', a one mi uglas odgovaraju: 'Došli smo k vama.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je vas uputio meni? - nastavljam s pitanjima.

Mi smo upravo bili na bolničkoj misi pa nas je bolnički kapelan na Križinama uputio da obiđemo bolesnike po bolničkim sobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'A tko ste vi', nastavljam ja s pitanjima a one odgovore : 'Mi smo pripadnice Molitvene zajednice koje Bogu i svetom Anti žele preporučiti vas za što skorije ozdravljenje. Želimo se pomoliti Bogu i Djevici Mariji za vas i u vaše ime.'

Nakon pitanja o vjeri, krenule moliti

Dok su to govorile uvježbanim pokretima izvadili su značke i privjeske sv. Ante kao i papirnate slike na kojima se nalazi Molitva sv. Antunu te ih položili na naše bolesničke ormariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je krenula molitva:

Zdravo Marijo, milosti puna,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(ubačen meni nepoznat dodatak)

Pa nastavljaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin s tobom,

blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izašle su odmah nakon molitve. Dok se vrata moje sobe nisu ni zatvorila već sam čuo iz susjedne bolesničke sobe:

'Zdravo Marijo, milosti puna,...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je to bilo večeras u Splitu, 5. 6. 2017. godine u splitskoj bolnici Križine, nakon službene zabrane posjeta u bolesničko sobi broj 7 na trećem katu. Kakav je službeni odnos bolnice prema Molitvenoj zajednici vidi se po tome što su u ovo vrijeme vrata zaključana i pod šifrom za sve posjete kao i za bolesnike. Bolesnici ne smiju izlaziti a nitko ulaziti. Nitko ne može proći kroz tako dobro zaključana vrata osim, eto, pripadnica Molitvene zajednice u Splitu.

Po bolničkom hodniku bolnice Križine (bivša vojna bolnica) u Splitu pripadnice organizacije Molitvena zajednica kretale su se kao da su u svom crkvenom molitvenom prostoru.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se tu čak ni o tome je li netko vjernik, ateist ili agnostik, ni o tome kojem se Bogu moli, ovo je jednostavno pitanje pristojnosti jer radi se o bezobzirnom silovanju vjerom i to u situaciji kada bolesnim ljudima treba duševni mir, a nikako vjersko nasilje", komentirao je događaj ogorčeni pacijent, Zoran Erceg, u izjavi za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski KBC: O moliteljicama ne znamo ništa

Ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić Hini je rekao da o tom događaju nema nikakva saznanja. "Ne znam ništa o tome. Nitko nas nije tražio niti takav slučaj prijavio, tako da ne znam. Dapače, to ne može ići u bolnicu i ja o tome zaista nemam saznanja", rekao je Jurić.

Na novinarski upit je li točno da su molitelji obilazili bolesničke sobe po nalogu bolničkog kapelana, Jurić je rekao kako je jednog od dvojice bolničkih kapelana pitao je li to istina, no da mu je on odgovorio kako o tome ništa ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo