katastrofalno stanje / Snimajući priču, u lisicama zapeo RTL-ov reporter: kakva je to oprema hrvatskih policajaca?

Nova blamaža hrvatske policije. Nakon što se pred sudom u Dubrovniku osumnjičenik za razbojstvo kao od šale oslobodio lisica, naš reporter ostao zaglavljen u njima.

16.9.2017.
19:10
VOYO logo

Nova blamaža hrvatske policije. Nakon što se pred sudom u Dubrovniku osumljičenik za razbojstvo kao od šale oslobodio lisica, kakvo je stanje policijske opreme otišao je provjeriti naš reporter Josip Antolić. U redakciju se vratio zaglavljen u lisicama, a pomoć je morao potražiti kod bravara.

Kako je takvo što moguće u MUP-u nam nisu odgovorili, a neslužbeno policajci su svoj posao odradili bez greške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog scene iz Dubrovnika Sindikat je pisao i ministru. A lisice i nisu najveći problem. Upozorili su i da su zbog nedostatka streljiva prisiljeni vježbati samo takozvano suho gađanje.

Paket od 50-tak 9 mililetarksih metaka kakve koriste u policiji stoje od 120 do 150 kuna. Policajci metke često kupuju sami ne bi li ostali u formi jer su u PU Zagrebačkoj u cijeloj prošloj godini policajci za vježbu dobili tek 25 metaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi vrlo ozbiljniji problem je u nedostatku adekvatnih prostora, odnosno strelišta, samih streljanja za prakticiranje. U cijeloj državi postoje možda dvije streljane na kojima djelatnici MUP-a mogu vježbati i to stanje je katastrofalno.

Iz MUP-a su poručili da su zbog neuspješnih javnih nabava napravili i kadrovske promjene, a nova policijska oprema im je tvrde prioritet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo