vozači, oprez! / Snijeg zabijelio i Split! Potpuni prometni kolaps: Dalmacija odsječena od ostatka Hrvatske

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto

23.3.2018.
7:42
VOYO logo
Image

Snijeg zabijelio ulice grada Splita

Image

Snijeg zabijelio ulice grada Splita

NOVO! Stanje u 7:45.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, orkanskog vjetra, snježne vijavice, snijega, HAK savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1, HAK moli vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta.

Na autocesti A1 kod čvora Pirovac opasnost je od naleta na psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog predmeta na kolniku na dionici Lučko - Jankomir (oko 1,5 kilometar prije PUO Plitvice u smjeru Bregane) mole se vozači za dodatan oprez.

Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu su trajektne linije: Prizna - Žigljen, Lopar - Valbiska, Stinica-Mišnjak, katamaranska linije: Vis- Split, Ubli - V. Luka - Hvar -Split, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka i brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak. Katamaran na liniji Jelsa- Bol- Split ide iz Starigrada za Split bez uplovljavanja u luke Jelsa i Bol. Trajekt na linija Brestova - Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad tri tone nosivosti. Linija 9141 Pula - Unije - Susak - M.Lošinj - Ilovik -Silba – Zadar od petka, 23. ožujka neće voziti zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su;

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),DC27 Gračac-Zaton Obrovački,DC1 Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice),Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3),Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj,Paški most,brza cesta Solin-Klis (DC1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kako javlja naš reporter Hari Kočić, u Splitu je u večernjim satima počeo padati gust snijeg. Na društvenim mrežama može se vidjeti kako pada i u Bolu na Braču, ali i u drugim dijelovima Dalmacije.

Prava snježna mećava obrušila se oko 19 sati na istočni i jugoistočni dio Imotske krajine. Snijeg nošen burom u samo sat vremena dosegao je visinu od nekoliko centimetara. Zabijelilo je i na Pelješcu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo