upaljen crveni meteolarm / Snažno nevrijeme na Krku i Cresu, Senj pod vodom: Oluja se širi prema srednjem Jadranu

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Istramet javlja da su se nestabilnosti preselile u gorje i na srednji Jadran. Jači sustavi uskoro će zahvatiti i zadarsko područje

24.7.2020.
17:33
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Kako su RTL-ovi meteorolozi i najavili, snažno nevrijeme već je zahvatilo dijelove Hrvatske.

U poslijepodnevnim satima stiglo je na sjeverni Jadran. U dijelovima Istre ponegdje je palo više od 30 litara kiše po četvornome metru, većinom na zapadu poluotoka.   Temperature zraka pale su za više od 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilna kiša nakon 15 sati obrušila se na Senj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažno nevrijeme zahvatilo je otoke Cres i Krk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istramet javlja da su se nestabilnosti preselile u gorje i na srednji Jadran. Jači sustavi uskoro će zahvatiti i zadarsko područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za područje Slavonije, Istre, Kvarnera i Like izdano je narančasto upozorenje. Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, uz mogućnost bujica i poplava. Moguća su jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu pa se zaštitite od munja. Također su moguća oštećenja na imovini i na drveću te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu.

Za zagrebačku i karlovačku regiju upaljen je crveni alarm. Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz izdavanje crvenog meteoalarma, DHMZ je preporučio građanima da odgode putovanja zbog moguće opasnosti za život i imovinu.

"Karlovac, Zagreb, Krapina, Varaždin, večeras – povodanj. Imate dvije minute da zaguglate što je to povodanj i još desetak sati da sagradite arku. I da, kratkoročne prognoze su informativnije, da ne kažem pouzdanije od dugoročnih", napisala je Mazzocco Drvar na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, najavila je i da se udar oluje na području Zagreba očekuje oko 20 sati te je savjetovala građanima da pronađu čvrst i siguran zaklon.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo