Cjepivo 'da se ne baci'... / Smiju li nam se u lice?! U samo nekoliko dana bilo je afera za 'tri života': Od 'cijepi si mamu', preko HDZ natječaja...

Image
Foto: Screenshot/Twitter, PIXSELL

Nema reda, nije to "red za sir i vrhnje"

21.2.2021.
14:00
Screenshot/Twitter, PIXSELL
VOYO logo

Od "cjepiva viška", preko cijepljenja majke jedne od čelnice Stožera Alemke Markotić, pa sve do masovnih okupljanja i besmislenih pravila - sve su to dokazi da nas vladajući, reklo bi se, "prave ludima".

Image
Građani su podijeljeni /

Nakon 120 godina ulaz u zagrebački Botanički vrt više nije besplatan. Pogledajte koliko ćete sada plaćati ulaz i zašto

Image
Građani su podijeljeni /

Nakon 120 godina ulaz u zagrebački Botanički vrt više nije besplatan. Pogledajte koliko ćete sada plaćati ulaz i zašto

Na besramnost Vlade, Stožera i svih ostalih koji su trenutno na čelu države, podsjetio je Telegram ukazavši na to koliko je Hrvatska u drugom mandatu Andreja Plenkovića već uronila u gotovo postdemokratsko doba, ono u kojem vlast, koja može što hoće, jednostavno više ne haje za to kako će njeni potezi odjeknuti u javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo u četrdesetak sati prošlog tjedna naredalo se skandala za barem pola mandata

Svi natječaji, svo uhljebljivanje

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na javnoj televiziji rutinski ustvrdio kako žene previše pričaju, a kako su muškarci vredniji, odnosno operativniji. Pa je otkriveno da je natječaj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za promociju kampanje cijepljenja dobila firma bivše moćne suradnice Ive Sanadera i nekadašnje ministrice Biance Matković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se doznalo kako HZJZ ,kojeg vodi Krunoslav Capak, igle i šprice za cijepljenje protiv Covida-19 nabavlja od HDZ-ovca Andrije Hebranga i njegove tvrtke koja je, navodno, bila jedina koja je odgovarala javnom natječaju i jedina koja se uopće prijavila. Sve je svima bilo jasno kad su brzo poništili natječaj kada su svi saznali za taj potez.

Pa je ovaj portal doznao da je i HGK organizirala cijepljenje gospodarstvenika, koji nisu u nikakvoj prioritetnoj skupini za primanje cjepiva. Sve radi, tobože, promocije cijepljenja koje na kraju nije bilo, samo je bilo cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepi si mamu" i cjepivo viška

Da se ne bi bacilo, cijepe se roditelji vladajućih: recimo, otac saborske zastupnice se čudesno nađe u staračkom domu (iako ne živi tamo, nego kod kuće) taman kad ostane – cjepivo viška. Nije cjepivo viška, ali je tako preda reda Alemka cijepila svoju majku - neki to podržavaju, neki ne, a svi se i danas šale:

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Medved je zaposlen, ali nije, ali normalno da je

Tu je i ministar branitelja Tomo Medved - sjećamo se  kako je nakon ulaska u posljednje zatvaranje birtija njegov državni tajnik zatečen u veselom raspoloženju u kafiću koji je trebao biti zatvoren. Pa je malo vikao i razbijao po policijskoj postaji i onda dao ostavku, ali onda ipak se saznalo da radi u ministarstvu preko ugovora o djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vrijede mjere za sve

 Ministar Davor Božinović je na novoj pressici Stožera još jednom vrlo ozbiljnim glasom ponovio kako “nije utvrđeno kršenje mjera” na sprovodu Miroslava Tuđmana, ni na Stepinčevu. Možemo svi pogledati fotografije i reći je li doista bilo 25 osoba na okupu ili malo više? 

Zagrepčanka godine

Titula Zagrepčanke godine bitnija je od Miss Zagreba jer, em što je titula, em što je 50 tisuća kuna nagrade - naravno, HDZ je predložio Alemku Martkotić, ali s tim se gradonačelnik glavnog grada Milan Bandić nije složio jer i on ima svog konja za trku pa je u igru došla Natalija Prica koja je poznata po obilaženju bundi po gradu. Ona je, navodno, hvalevrijedna zastupnica i visokoangažirana - kažu daje dva puta od preko 20 mogućih digla ruku da bi nešto rekla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema reda, ne kupuje se sir i vrhnje

Kratko samo treba još podsjetiti da je red za cijepljenje moguć u svim zemljama i određivanje o prioritetnim skupinama. Svugdje samo ne kod nas jer ovdje vladajući kažu da to nije, eto, “kupovina sira i vrhnja”, piše Telegram.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo