NASTAVAK SLIJEDI... / Smije li Thompson u pjesmi uzviknuti 'Za dom spremni'? Sud odlučio da ništa nije odlučio

Image
Foto: Pixsell

Tijekom rasprave iznesena su tri stava od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela za prekršaje

21.2.2020.
16:28
Pixsell
VOYO logo

Održana je sjednica Odjela za prekršaje protiv javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokogprekršajnog suda Republike Hrvatske, a jedna od točaka dnevnog reda bio je i povik "Za dom spremni" u pjesmi MarkaPerkovićaThompsona "Bojna Čavoglave".

"Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i ujednačavanje sudske prakse u odnosu na prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a u vezi s nepravomoćnom odlukom ovog suda broj Jž 2474/2018. Raspravljalo se o načelnimpitanjima u vezi ostvarenja bića prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izvođenjem pjesme "Bojna Čavoglave", navodi se u priopćenju Visokog prekršajnog suda pa nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom rasprave iznesena su tri stava od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela. Stoga je odlučeno da se pitanje ima raspraviti na sjednici svih sudaca Visokoga prekršajnog suda Republike Hrvatske."

Ukratko, Visoki prekršajni sud odlučio je da ništa nije odlučio po ovom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo