špijunsko-politički triler ide dalje / Službe znaju tko je Vargi javio da je pod istragom? Policija ga zatekla kako isprobava novi - jacuzzi

Image
Foto: Thinkstock

Navodno je PNUSKOK presreo poziv iz zagrebačke Dubrave i znaju tko je nazvao Vargu kako bi mu dojavio za praćenje

26.9.2018.
9:02
Thinkstock
VOYO logo

Ni tjedan dana istraga protiv Franje Varge (36) koja je uključivala mjere praćenja i prisluškivanja, nije uspjela ostati tajnom. Njega se sumnjiči da je krivotvorio prepisku državnog odvjetnika Cvitana s drugim ljudima, koju je Zdravko Mamić prezentirao kao autentično podmetanje DORH-a. Vargi je, piše Jutarnji, u četvrtak stigao poziv kojim mu se poručilo da uništi dokaze. Poziv je navodno stigao preko obične telefonske linije, jer Varga nije koristio Viber ili WhatsApp. 

Jutarnji list doznao je kako je poziv stigao s područja Dubrave preko jednokratnog mobilnog uređaja koji je odmah nakon dojave bačen. Vargi je samo poručeno da ništa ne pita, nego da uništi sve USB stickove i hard diskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon što su službenici koji slušaju razgovore čuli dojavu Vargi, alarmirali su kolege koji su odmah krenuli u akciju zajedno s pripadnicima interventne policije.

Zatekli su ga kako isprobava svoj novi - jacuzzi, kojeg je prema tvrdnjama Jutarnjeg dobio kao nagradu za obavljeni posao. Istražitelji su tako uspjeli zaplijeniti veću količinu računalne opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Večernji, PNUSKOK je presreo poziv iz zagrebačke Dubrave i znaju tko je nazvao Vargu kako bi mu dojavio za praćenje. Kako je on bio pod posebnim mjerama, iste večeri su ga uhitili.

Varga je, neslužbeno doznaje Večernji, lažirao i nalog SOA-e kojim se 'tražilo praćenje Tomislava Karamarka', međutim navodno je Milijan Brkić bio taj koji je shvatio da se radi o falsifikatu. Kako piše Jutarnji, Varga se  hvalio svojim poznanstvima s Brkićem i Karamarkom, dok je još radio u policiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je za Jutarnji rekao da ga zna iz MUP-a, ali da sa ovom situacijom u kojoj se sada Varga našao nema veze. Tvrdi i da je laž da se prošli tjedan čuo s Vargom. Dodao je da su se više počeli družiti kad se Karamarko povukao iz politike, da su se znali viđati i da mu se Varga žalio na životnu situaciju i povremeno tražio novac.

Ispričao mu je i kako je Varga obećao da će mu napraviti rekonstrukciju načina na koji je navodno Apis ukrao glasove u izbornoj noći, no da to nikad nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo