SLOVENCI OPTUŽUJU: / Izbjeglice iz noćnog vlaka Hrvati usmjerili u ledenu močvaru

Image
Foto: Pixsell, Željko Lukunić

Slanje izbjeglica iz Hrvatske, mimo dogovora sa slovenskom policijom, i to u hladnu vodu na Sutli trebalo bi zabrinuti Bruxelles, piše Delo.

20.10.2015.
9:11
Pixsell, Željko Lukunić
VOYO logo

Slovenska policija objavila je da je u tu zemlju u ponedjeljak i tijekom noći ušlo skoro 8.000 izbjeglica, od čega dio ilegalno preko zelene granice.

Dio tih izbjeglica, njih oko 2.000, prešlo je hrvatsko-slovensku granicu blizu graničnog prijelaza Rigonce. Delo piše da su ih presreli slovenski policajci, koje navodno hrvatska strana nije obavijestila o dolasku izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DJECA SJEDE MOKRA U BLATU: Izbjeglice se sklanjaju pred kišom kako znaju i umiju

Image

DJECA SJEDE MOKRA U BLATU: Izbjeglice se sklanjaju pred kišom kako znaju i umiju

Slovenski mediji optužuju hrvatsku stranu da im nekontrolirano šalje izbjeglice. Tako Delo navodi da je u ponedjeljak oko 23 sata u Rigonce, mjesto dva kilometra udaljeno od službenoga graničnog prijelaza Dobova, iz Hrvatske stigao vlak s oko 1000 izbjeglica koje su hodajući kroz zelenu granicu završile u hladnoj močvari.

"Sve je ostalo u vodi..."

Promrzle i mokre do kosti uspjela je okupiti policija i otpratiti ih u kamp u Brežicama, piše list navodeći da bi se trebalo danas znati jesu li svi uspjeli izaći iz hladne vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve sam izgubio. Sve je ostalo u vodi, novčanik, putovnicu, sav moj novac", kazao je 40 godišnjak.

Među izbjeglicama je puno mladih roditelja s bebama. Nekoliko trudnica je zbog bolova u trbuhu odvedeno u bolnicu u Brežice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je temperatura bila oko osam stupnjeva, mnogi su hodali u japankama.

Krive Hrvatsku i na granicu šalju vojsku

Slovenska vlada zasjedala cijelu noć te je odlučila vojsci dodijeliti dodatne ovlasti i poslati je na granicu. Namjera slovenske vlade je da Europskoj uniji pošalje jasnu poruku da je za rušenje ranije dogovorenog sustava prihvaćanja izbjeglica kriva Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo