SLOVENAC NA HRVATSKOM TERITORIJU : / 'Ni za milijun eura neću u Sloveniju, neke stvari se ne daju kupiti novcem!'

Image

'Moja obitelj se ne seli iz Hrvatske, to je sigurno.'

15.12.2017.
7:49
VOYO logo

Slovenska Vlada nudi velik novac četveročlanoj obitelji da se iseli iz kuća na hrvatskom teritoriju, no mišljenja o tome su podjeljena.

Prekinuli odnose sa slovenskom vladom i ostali u Hrvatskoj

Dok jedni s oduševljenjem prihvaćaju novac, drugi se ne žele odseliti ni za što. Jedan od takvih je i Slovenac David Šav iz mjesta Škudelin. Rođeni je Slovenac iz Kopra, no živi uz granicu na hrvatskom teritoriju i sada kaže da ni za milijun eura ne želi u Sloveniju. Dvojno državljanstvo nije uspio dobiti, a od tada je, kaže, njegova obitelj prekinula odnose sa slovenskom vladom i ostao na hrvatskoj strani, piše 24 sata. David je čuo da slovenska vlada nekim obiteljima nudi novac kako bi se odselili s tog teritorija, no njegova obitelj još nije dobila takvu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki bi otišli za 100.000 eura

'Ako se imamo prodati, prodat ću se sigurno skuplje, ali neke stvari se ne daju kupiti nikakvim novcem. Nisam niti Hrvat niti Slovenac, smatram se Istrijanom', kaže Šav i objašnjava da mu je majka na pola Talijanka, otac Slovenac, a on živi u Hrvatskoj pa je njegova obitelj miješana. 'Moj tata je cijeli život davao doprinos da bi se izgradila bolnica u Izoli, a kada mi treba neki pregled, moram ga sam platiti u Izoli, jer ako idem liječniku u Hrvatskoj, puno mi je dalje. Izola mi je 15 minuta autom, Pula 50 minuta, a Rijeka sat i deset minuta. Moja obitelj se ne seli iz Hrvatske, to sigurno', siguran je David Šav.

Neki ipak ne misle tako, pa je jedan mještanin za 24 sata rekao da bi prihvatio 100.000 eura ako može zadržati kuću u Hrvatskoj a živjeti u Sloveniji, iako u Sloveniji za taj novac ne može kupiti nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo