Doktori nisu zadovoljni odazivom / Slab odaziv cijepljenja protiv Covida-19 u Splitsko-dalmatinskoj županiji - istražili smo zašto!

Ipak, postoje i oni koji će se rado cijepiti

4.1.2021.
21:45
VOYO logo

U Hrvatsku je stiglo novih 17 tisuća doza Pfizerova cjepiva. Nakon domova za starije i osoblja s kovid odjela, na red za cijepljenje stiže i primarna zdravstvena zaštita.

 Iako je odaziv osoblja u splitskoj bolnici dobar, djelatnici domova za starije u Splitsko-dalmatinskoj županiji nisu pokazali interes za cijepljenje. Dragana Etrović provjerila je zašto. 

Image
ali ne čak dva mjeseca /

Stručnjaci složni: Prije i poslije cijepljenja protiv covida treba izbjegavati konzumaciju alkohola

Image
ali ne čak dva mjeseca /

Stručnjaci složni: Prije i poslije cijepljenja protiv covida treba izbjegavati konzumaciju alkohola

Štićenici domova i medicinski djelatnici, bez straha, primili su prve doze. No, među djelatnicima domova za starije- entuzijazma oko cijepljenja nije bilo... Cijepilo ih se tek 10 posto u Splitsko dalmatinskoj županiji…

"Nismo zadovoljni sa odazivom djelatnika domova. Za starije i nemoćne, djelatnicima. Nismo zadovoljni, ali vidjet će kakav će biti odaziv u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Ne samo na djelatnike, nego za širu populaciju", rekla je Željka Karin, ravnateljica NZJZ splitsko-dalmatinske županije.

I liječnica Vikica Krolo s novim dozama cijepit će za početak oko 70 pacijenata. I sama se odlučila cijepiti…

"Prema tome smatram da bi se svi trebali cijepiti, sad u početku postoje sumnje I skepse, ali vlastitim primjerom ćemo im pokazati da je cijepljenje bezazleno I da potrebno je cijepiti se", rekla je Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neki ne dvoje



Dok neki još zaziru, drugi ne dvoje…

"Ja ću se cijepiti, ja sam ugrožena skupina..transplatiran. pitao sam doktora nefrolokoga.. obavezno.”, rekla je Nikolina iz Splita. 

“Međutim ja konkretno za sebe jer imam reumatoidni artritis, ne znam. Bila sam liječnice da vidim je li to u suprotnosti. Vidit ću, vrijeme će pokazati . nisam apriori protiv", rekla je Jelena iz splita. 

Dosad se u Hrvatskoj cijepilo više od 12 tisuća ljudi. U covid odjelu splitske bolnice njih petsto.

"Ja se nadam da će s vremenom , kad ljudi vide da je sve veći dio onih koji su procijepljeni bez značajnih nuspojava da će ih to motivirati.”, rekao je Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split

Stanje u bolnici je bolje, a i broj zaraženih je manji. Kampanja za procijepljenost, kažu iz zavoda za javno zdravstvo, počinje.Ipak, čini se... već je počela…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo