bizarna situacija / Skrivio prometnu nesreću biciklom, pa 'zaradio' tužbu od HZZO-a zbog troškova liječenja od - 115 kuna!

Image
Foto: Thinkstock, Arhiva

Kako su u HZZO-u platili troškove liječenja djevojčice, ali i ocijenili kako je biciklist Ivan jedini krivac za njezino ozljeđivanje, odlučili su ga tužiti kako bi od njega naplatili 115 kuna

9.2.2018.
16:33
Thinkstock, Arhiva
VOYO logo

Neobična prometna nesreća dogodila se u petak u Koprivnici. Naime, 57-godišnji muškarac na biciklu sudario se drugim biciklom kojim je upravljala 10-godišnja djevojčica, piše Podravski.hr. 

Oboje su prilikom nesreće zadobili lakše tjelesne ozljede, a iako je već prekršajno odgovarao zbog izazivanja nesreće, ovih dana je protiv njega podnesena tužba na Općinskom sudu u Koprivnici zbog naknade troškova liječenja. Tužba je stigla od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a da stvar bude još bizarnija, riječ je o naknadi troškova u iznosu od - 115 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća koja je povod predmeta dogodila se u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici u kolovozu 2014. godine oko 10.40 sati. 

Neoprezni biciklist, tada 53-godišnjak, nepropisno se uključivao u promet svojim biciklom i sudario se s 10-godišnjom djevojčicom koja se biciklom bezbrižno vozila tom ulicom. U nesreći su oboje lakše ozlijeđeni, a na biciklima je nastala manja šteta, tragovi koji su dokazali da se sudar i pad oboje biciklista doista dogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su u HZZO-u platili troškove liječenja djevojčice, ali i ocijenili kako je biciklist Ivan jedini krivac za njezino ozljeđivanje, odlučili su ga tužiti kako bi od njega naplatili 115 kuna. Iz HZZO-a su čak isporučili i račun za troškove liječenja od kojih 95 kuna otada na prvi pregled specijaliste liječnika, 14 kuna za rentgensko snimanje kostiju, a šest kuna za očitavanje snimke u dvije projekcije, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo