MIROSLAV ŠKORO U KOALICIJI SA SUVERENISTIMA: / Osvrnuo se i na pregovore s Mostom, ali i što s Ivanom Penavom

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Škoro je na konferenciji za novinare rekao je da su nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli sporazum i s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na izbore

11.5.2020.
11:33
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista potpisali su u ponedjeljak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Škoro je na konferenciji za novinare rekao je da su nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli sporazum i s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na izbore.

"Neizmjerno smo zadovoljni s tim. I dalje ostaje intencija, nakana i želja, vodit će se pregovori da se ovoj političkoj opciji pridruže svi koji žele promjene u Hrvatskoj”, rekao je Škoro na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Do kraja tjedna još jedan sporazum, možda dva...'

"S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni tim. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj", kazao je Škoro.

"Definitivno ćemo potpisati barem još jedan sporazum do kraja tjedna. Nadam se i dva. Nisam mislio pri tome na MOST. Pregovori se vode jer je u slučaju Mosta situacija da su oni stranka s 10 parlamentarnih zastupnika pa je situacija nešto kompleksnija", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao i Penavu

Osvrnuo se i na pregovore s MOST-om i Ivanom Penavom. Rekao je da razgovaraju sa svima kojima je dosta duopola SDP-a i HDZ-a.

"Pregovori su proces i u tom procesu s nekima ide brže, a s nekima malo sporije. Kako su pregovori u tijeku, nije dobro da otkrivam detalje. Ja bih ostavio onima koji špekuliraju, pišu i predviđaju neka i dalje gledaju kristalne kugle. Mi razgovaramo sa svima kojima je dosta ovog duopola SDP-a i HDZ-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je kazao kako su otvorena vrata svima koji žele staviti interese hrvatskog naroda ispred osobnog interesa.

"Onima kojima je dosta pretrčavanja, žetončića. Bitno je da smo se dogovorili s hrvatskim blokom i suverenistima. Neće biti ništa učinjeno protiv onih koje zastupamo, a to je hrvatski narod. Bez reformi koje moraju nastupiti istoga trenutka, nećemo moći razgovarati s njima. Program je dostupan na internetskoj stranici Domovinskog pokreta", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Zekanović (Suverenisti) rekao je da će na tragu zajedništva, kada su dali potporu Škori kao predsjedničkom kandidatu, nastaviti u istom tonu jer to Hrvatska traži od njih.

"Hrvatska traži od nas da budemo svi zajedno i da konačno ponudimo političku alternativu. Hrvatski suverenisti će zajedno s Domovinskim pokretom i ostalim partnerima biti alternativa koju Hrvati već dugo traže”, kazao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prvi put se nudi ujedinjenje'

Izrazivši zadovoljstvo sporazumom Marijan Pavliček, koji je i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, ustvrdio je da se nakon 20 godina rascjepkanosti domoljubnog i suverenističkog spektra prvi put hrvatskim građanima nudi zajednička politička opcija koja će biti alternativa lijevim i desnim političkim elitama.

Nakon dugo vremena hrvatski građani moći će na parlamentarnim glasovati za nekoga, a ne protiv nekoga, kaže Pavliček koji smatra da će njihova koalicija biti najveće iznenađenje nadolazećih izbora. Navodeći kako Hrvatska već dugo čeka stvarne političke promjene, Ladisalav Ilčić (HRAST) ustvrdio je da se one ne mogu očekivati od HDZ-a i SDP-a. Stoga je važno, istaknuo je, da svi zajedno budu za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo