'Uvijek ću ih podržavati' /

Škoro podržao prosvjed medicinara: 'I kao predsjednik ću nastaviti biti ambasador sestrinstva'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oko dvije tisuće medicinskih sestara i tehničara krenulo je s Trga bana Josipa Jelačića prema Markovom trgu. Prosvjeduju za bolje stanje u zdravstvu.

3.10.2019.
12:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Podršku medicinarima koji ponovo prosvjeduju tražeći bolje uvjete rada i veće plaće, dao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro putem Facebooka. Poručio je kako će, kao predsjednik, nastaviti biti njihov ambasador. 

"U mojoj najvećoj životnoj krizi zdravstveni su djelatnici svojom stručnošću i ljudskošću bili moj veliki oslonac. No uz moralnu obvezu da ih uvijek i svugdje podržavam u njihovom radu, osjećam i političku obvezu poduprijeti njihove opravdane zahtjeve. Medicinske sestre i tehničari skrbe o zdravlju cijele nacije i moraju dobiti zasluženo poštovanje. I kao predsjednik Hrvatske nastavit ću biti ambasador sestrinstva", poručio je Miroslav Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, prosvjed je započeo u 10 sati. Oko dvije tisuće medicinskih sestara i tehničara krenulo je s Trga bana Josipa Jelačića prema Markovom trgu. Prosvjeduju za bolje stanje u zdravstvu. 

Prosvjed su pokrenule tri medicinske sestre putem Facebooka tako da su napravile veliku grupu i do sada broje 13 000 članova. U ovom prosvjedu ih nisu poduprijeli sindikati. Ovo je zapravo iskazivanje nezadovoljstva nedavnim parafiranjem dodatka Kolektivnog ugovora, u kojem se plaća povećava 4 posto za iznimnu odgovornost i 3 posto za uvjete rada.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo