potvrdio za rtl / Škoro o utrci za Pantovčak: 'Treba se malo odmoriti, kad se vratim, osobno ću se obratiti javnosti'

'Valja se malo i odmoriti', poručio je sve izgledniji predsjednički kandidat Miroslav Škoro

20.6.2019.
19:00
VOYO logo

Dan nakon što je glazbenik Miroslav Škoro najavio da ide u utrku za Pantovčak oglasila se i predsjednica Republike. Kolinda Grabar-Kitarović indirektno je potvrdila da ide u reizbor. Zahvaljuje svima na podršci i kaže da će službenu kandidaturu objaviti nakon Dana domovinske zahvalnosti.

Škoro, pak, za RTL poručuje da je na putu, i da će se, kad se vrati, obratiti javnosti. Politički analitičari njegovu kandidaturu vide kao najveći udarac aktualnoj predsjednici. Pogotovo jer pjevaču ovo nije prvi izlet u političke vode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko Miroslava Škoru vole birači, pokazat će se potkraj godine. Škoro ide u utrku za Pantovčak, a službenu objavu, potvrdio je za RTL, mogao bi imati idućih dana, nakon što se vrati s puta.

"Kad se vratim, dat ću osobno izjavu. Valja se malo i odmoriti", kazao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se pripremao za kampanju?

Odmora nakon službene objave neće imati, a ovako se prije mjesec dana, nakon dobrih rejtinga iz istraživanja, za to pripremao:

"Ja sam u kampanji cijeli svoj život. Svaki moj album je kampanja, svaki moj koncert je skup. Ozbiljno sam shvatio zbog toga što je to sad njihova poruka meni. Evo, momčino, ako si sve to skupa pjevao, ako tako živiš i taj svjetonazor propagiraš, onda izvoli", rekao je Škoro u svibnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema RTL-ovu istraživanju početkom lipnja Škoro je bio treći izbor, s gotovo 14 posto potpore. U drugom krugu, u srazu s aktualnom predsjednicom ona pobjeđuje, ali njega bira više od 35 posto ispitanika

Image

Milanović: Želim biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske

Image

Milanović: Želim biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske

"Što za Kolindu Grabar-Kitarović znači njegova kandidatura? Oduzimanje dobrog dijela biračkog tijela i nemojmo misliti samo nekog desnijeg, koji je ona možda napustila, nego oduzimanje i onog biračkog tijela na koje je ona možda računala dobiti od centra. Njoj je on najopasniji protukandidat kojeg je mogla dobiti, ozbiljniji od Zorana Milanovića", kazao je politički analitičar Ivica Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i aktualna predsjednica

Očito zbog toga, dan nakon Škorine najave oglasila se Grabar-Kitarović i indirektno najavila da ide u utrku za drugi mandat, ali i da to službeno neće objaviti još mjesec i pol, odnosno do Dana pobjede jer u Knin ne želi ići kao kandidatkinja na izborima.

"Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači", izjavila je aktualna predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro namjerava biti nezavisni kandidat, ali potporu HDZ-a imao je i on. 2008., kao član HDZ-a, postao je saborski zastupnik, a bio je i član osječkoga Gradskog vijeća.

"Ja sam novi, i onda sve to skupa gledam široko otvorenih očiju i ovaj… privikavam se", rekao je Škoro u siječnju 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se odlučio vratiti

No tada se nije priviknuo. Nakon 9 mjeseci, nezadovoljan medijima jer, kako je rekao, sve političare opisuju kao "niškoristi" - napustio je aktivnu politiku. Ali sada se odlučio vratiti.

"Miroslav Škoro je primjer kandidata kojem je teže proći u drugi krug. Prođe li u drugi krug, zapravo je izgledni pobjednik. Zato je njemu nekakva taktika privlačenja biračkog tijela već u prvom krugu, koja neće biti sužena, važnija od toga da računa na neke sigurne birače koje više neće moći proširiti", istaknuo je Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, Grabar-Kitarović i Škoro - ciljaju na iste birače. Predsjednica se preko Stiera, a i Marijane Petir želi približiti desnici, a spekulira se da bi je mogao podržati i Thompson - Škorin kum - jer njih dvojica više nisu u dobrim odnosima.

Predsjednica glasom na glasove ne može ići. Baš kao ni Zoran Milanović, a čini se da je Milanović objavom o kandidaturi ubrzao Škoru, a onda Škoro i aktualnu predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo