Prijetnja su predsjednici i Milanoviću / Pjevač Škoro i sudac Kolakušić su hit utrke za Pantovčak: Otkrivamo tko su njihovi birači!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL

Čak 30 posto birača stranke Pametno podržava Škoru, dok Kolakušić ima veliku potporu među biračima Mosta i Hrasta

11.6.2019.
12:50
Patrik Macek/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Za mnoge autsajderi, popularni pjevač Miroslav Škoro i bivši sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja Promocije Plus za RTL zasjeli su na treće i četvrto mjesto u utrci za Pantovčak

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u istraživanju za lipanj u prvom krugu osvaja 34,5 posto, bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na 19,8 posto, dok su Škoro (13,8 posto) i Kolakušić (13,1 posto) gotovo poravnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa Promocije Plus za RTL otkriva nam koje biračko tijelo podržava dvojicu kandidata koji bi svojim rezultatima mogli iznenaditi jednom kada krene i službena kampanja za predsjedničke izbore. 

Image

Škoro i Kolakušić su hit utrke za Pantovčak: Otkrivamo tko su njihovi birači!

Image

Škoro i Kolakušić su hit utrke za Pantovčak: Otkrivamo tko su njihovi birači!

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro ima najveću potporu među biračima Neovisnih za Hrvatsku i - Pametnog!

Popularnog pjevača Miroslava Škoru, koji je prije desetak godina s liste HDZ-a osvojio saborski mandat i u parlamentu proveo oko 8 mjeseci, uglavnom se percipira kao desnog kandidata. To pokazuje i činjenica da ima najveću potporu u biračkom tijelu stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Škoru podržava čak 75 posto birača te stranke. 

Mnogima će biti iznenađenje da se na drugom mjestu po potpori Škori u biračkom mjestu našla stranka Pametno, koja je u javnosti prepoznata po izrazito liberalnom programu i mnogi je smještaju na lijevi centar i ljevicu. Među biračima Pametnog Škoro uživa potporu čak 30 posto birača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu potporu od 30 posto Škoro ima i u biračkom tijelu Hrvatske konzervativne stranke čija je najistaknutija članica europarlamentarka Ruža Tomašić. Među biračima Hrvatske seljačke stranke Kreše Beljaka, koja je posljednjih godina skrenula ulijevo, Škoro ima potporu od 28,6 posto, a podržava ga i 25 posto birača stranke Dalije Orešković Start i 23,1 posto birača HNS-a.

Među biračima vladajuće stranke, čiji je Škoro bio saborski zastupnik, popularni pjevač ima potporu od 9,3 posto, a među biračima SDP-a 4,5 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolakušić popularan među biračima Mosta i Hrasta

Bivši sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji je sa svojom nezavisnom listom na nedavno održanim izborima za Europski parlament osvojio respektabilnih 7,89 posto glasova i jedan mandat u EP-u, osim svih birača njegove liste u utrci za Pantovčak najviše podržavaju birači Mosta (22,2 posto birača Mosta izjašnjava se da bi podržalo Kolakušića).

Kao i Škoro, i Kolakušić dobro prolazi među biračima stranke Pametno (20 posto), a potom slijedi potpora koju ima među biračima konzervativnog Hrasta (16,7). Veliku podršku Kolakušić ima i među biračima "ostalih stranaka" (13,3 posto) te 11,1 posto potpore među biračima Bandićeve stranke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biračko tijelo koje ne bira bivšeg suca koji se proslavio kritikom predstečajnih nagodbi je ono dvije najveće stranke HDZ-a i SDP-a. Među HDZ-ovim biračima Kolakušić je izbor samo 3,4 posto birača, a među SDP-ovcima ga podržava 4,5 posto glasača. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo