ŠKORINA SESTRA O KOLINDINOM 'SREDNJEM PRSTU': / 'Jedan u nizu njezinih čudnih i uvredljivih istupa. Dokaz koliko je licemjerna'

Image
Foto: izvor: N1

'Dok ju je gospođa Tomašević molila i slala joj pisma, ona je s njezinim mužem pjevala, grlila se, plesala. To samo dokazuje koliko je ona licemjerna.

19.6.2020.
13:41
izvor: N1
VOYO logo

Vesna Vučemilović, nositeljica liste Domovinskog pokreta u IV. izbornoj jedinici i sestra lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škore, osvrnula se na jučerašnju gestu bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. Bivša predsjednica pridružila se ženama koje su pokazale srednji prst svima koji smatraju da silovane žene ne bi trebale na pobačaj ili, barem, prije odluke o pobačaju razgovarati sa svojom obiteljim kako je izjavio Škoro. Grabar Kitarović je uz sliku na kojoj je uzdigla srednji prst poručila da je "prošlo vrijeme kada je žena čekala što će 'baja' reći".

Image
KOLINDA POKAZALA 'SREDNJAK' ŠKORI I EKIPI: /

'Prošlo je vrijeme kad je žena čekala što će baja reći'

Image
KOLINDA POKAZALA 'SREDNJAK' ŠKORI I EKIPI: /

'Prošlo je vrijeme kad je žena čekala što će baja reći'

'Jedan u nizu uvredljivih istupa Grabar Kitarović'

"To je samo jedan u nizu njezinih čudnih i uvredljivih istupa, kakvih je tijekom njezina mandata bilo jako puno. Ona je imala pet godina vremena učiniti nešto za žene i za ženska prava. Nije se nešto proslavila, nije se previše ni trudila. Dok ju je gospođa Tomašević molila i slala joj pisma, ona je s zimužem pjevala, grlila se, plesala. To samo dokazuje koliko je ona licemjerna. To je licemjerno ponašanje, koje nije svojstveno samo bivšoj predsjednici, nego i nekim drugim članovima", rekla je Vučemilović gostujući na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnila je izjavu svoga brata o silovanim ženama i pobačaju.

"Tu nema glagola morati, mogle bi, trebale. Normalno je kad netko donosi važnu odluku u svom životu da se posavjetuje sa svojom obitelji. To je nekakav dio i našeg odgoja. To se interpretiralo jučer na način da smo mi sada u Saudijskoj Arabiji pa će obitelj umjesto te žene odlučiti", rekla je Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začudio ju je i kandidat Mosta Nino Raspudić.

"Ta tema je toliko osjetljiva. Ne znam zašto je gospodin Raspudić išao otvarati tu temu, jer skupljati političke poene na takvoj nevolji i tragediji ne razumijem zašto", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je osjetljiva tema, a političari često nisu kompetentni'

Sama Vučemilović kaže da je za zaštitu života koji, po njoj, počinje začećem.

"Vidimo na primjeru bivše predsjednice koliko je bila licemjerna i prikazivala se kao demokršćanka, a sad dijeli druge stavove. Nama život počinje začećem i mi smo za zaštitu života. To je vrlo osjetljiva tema, često političari nisu dovoljno kompetentni i nemaju sve informacije, pogotovo kad su u pitanju žrtve seksualnog nasilja", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućnosti da bi Domovinski pokret mogao zabraniti za potpunu zabranu pobačaja, Vučemilović je rekla da ne treba ići tako daleko.

"Imamo rješenje koje se sada primjenjuje. Uvijek postoji jedan dio slučajeva u kojem stopostotne zabrane nikada ni u jednom području nisu polučile rezultate. U svim zakonima imate određene slučajeve u kojima su navedeni izuzeci i to je praksa u civiliziranom svijetu. Prikazivati to sada u nekom drugom svjetlu, mislim da nije potrebno", rekla je Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Raspudiću bih poručila da pročita dva pisma Ivana Pavla II.'

Potom se ponovno osvrnula na temu silovanih žena koje su ostale trudne te je opet spomenula Raspudića.

"Na toj je ženi da odluči. Te žene su ranjene žene. Raspudiću bih poručila da pročita dva pisma Ivana Pavla II. koja je uputio kardinalu Puljiću i da se informira. Te žene su ranjene, pretrpjele su čin nasilja i prema njima se treba tako odnositi. Treba se odmaknuti od tih tema u predizborno vrijeme. Korištenje tih tema sad je po meni neprikladno", rekla je Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li djeci bilo bolje u domu ili s istospolnim parovima, Vučemilović je rekla da je obitelj zajednica muškarca i žene te da je svakom djetetu bolje u obitelji te da "u principu nije za to da istospolni parovi udomljavaju djecu".

'Anušić je htio Škoru i dobio je. Ja sam Škoro cijeli život'

Što se tiče izborne kampanje u IV. izbornoj jedinici, Vučemilović kaže da se radi o vrlo zahtjevnoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anušić je tamo htio Škoru, dobio je Škoru. Ja sam Škoro cijeli svoj život", rekla je.

Nije se htjela izjašnjavati o eventualnoj poslijeizbornoj koaliciji Domovinskog pokreta i HDZ-a rekavši da je ona nositeljica liste, a ne glasnogovornica Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas se često svrstava u taj nekakav desni, krajnje desni blok, često nas se naziva Škorinim ustašama, a vidi se da imamo različite opcije i da smo Domovinski pokret, okupljamo snage kojima je u interesu pozitivna Hrvatska koja ide naprijed. Nema stopostotne garancije, ali vjerujem da prebjega neće biti", rekla je Vučemilović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo