FINIŠ KAMPANJE /

Skoko i Macan analizirali velike skupove SDP-a i HDZ-a u dva najveća hrvatska grada

Završnicu predizborne turneje i dva velika skupa SDP-a i HDZ-a u dva najveća grada s nama su prokomentirali naši analitičari Božo Skoko i Krešimir Macan u RTL Direktu

3.11.2015.
22:30
VOYO logo

Završnicu predizborne turneje i dva velika skupa SDP-a i HDZ-a u dva najveća grada s nama su prokomentirali naši analitičari Božo Skoko i Krešimir Macan u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ocjenjujete ovo viđeno, Božo, HDZ-ov skup u splitskoj Areni, demonstracija domoljublja?

Skoko: "Uobičajeno. Ali, vidimo da sve više u HDZ-ovim nastupima dominiraju i gospodarske teme, koje mogu pridobiti i one neodlučne birače. A izljevi emocija su i na jednoj i na drugoj strani, vidi se da je vrhunac kampanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešo, pretpostavljam da je Zagrepčane teško zapaliti s velikim političkim strastima?

Macan: "Općenito je dosta teško zainteresirati one neodlučne birače. Publiku se dovozi autobusima ili lokalne organizacije to organiziraju, cilj je da se homogenizira to stranačko tijelo. Tako da te glasove zapravo imate. Razlika je u tome što ako ste u zatvorenom prostoru imate dojam da je prepuno, a ako nastupate na otvorenom riskirate da vam neko kaže da nije bilo dovoljno ljudi".

Zašto se SDP odlučio za otvoreni prostor?

Skoko: "Nastup na Trgu bana Jelačića je svojevrsna poruka. Očito to nisu htjeli mimoići kao vladajuća stranka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan: "Imamo samopouzdanje i usudimo se izići na Trg pred Zagrepčane".

Skoko: "Ako analiziramo poruku, onda je donekle Milanović zadržao retoriku 'ili-ili', dok je Karamarko više gurao zajedništvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ sigurno osvaja 9. izbornu jedinicu ,a može li osvojiti Split, Krešo ti si vodio kampanju Željka Keruma u Splitu kakvo je to biračko tijelo inače?

Macan: "Srdele i pjevači, to tamo prolazi. Split je netipičan grad, HDZ nikad tamo nije uspio na izborima. To je grad koji im je fetiš".

Božo ti si pak svojedobno vodio kampanju Milana Bandića u Zagrebu, nekako je predožba da Zagreb uvijek glasa za centar ili lijevicu, ali kad su u pitanju izbori za gradonačelnika Zagreb uvijek izglasa Milana  Bandića, kakvo je to biračko tijelo?

Skoko: "Zagreb je specifičan. Tim više što je podijeljen u četiri jedinice na parlamentarnim izborima, ili jedna kad se bira lokalna vlast, i različito reagira. Ali, kad pogledamo u globalu, onda se klatno s ljevice pomaknulo prema desnici. HDZ jača pojavom Milana Bandića i zbog osvete Zagrepčana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo