SKANDALOZAN TVIT IZBORNOG KANDIDATA: / 'Kako lijevoliberalne kur*e i pede*i misle da će pošten čovjek prihvatiti njihov spin...'

Image
Foto: drustvene mreze
19.6.2020.
14:53
drustvene mreze
VOYO logo

U završnici pretkampanje te na službenom početku kampanje za parlamentarne izbore iznova je načeta vječita svjetonazorska tema pobačaja, ali je ovoga puta prisnažena i osjetljivim pitanjem pobačaja silovanih žena. Započelo je gostovanjem kandidata Mosta Nine Raspudića u emisiji Pressing televizije N1 kada je ustvrdio da je "pobačaj ubojstvo", da "život počinje začećem" te da "život treba braniti".

"Ne znači to samo zabrana, mislim da treba ići proaktivno, da treba pomoći ženama", kazao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASPUDIĆ BI RADI POBAČAJA UKINUO USTAVNI SUD: /

'To je ubojstvo, život počinje začećem!'; Glasovac: 'Žensko tijelo ne smije biti državna imovina!'

Image
RASPUDIĆ BI RADI POBAČAJA UKINUO USTAVNI SUD: /

'To je ubojstvo, život počinje začećem!'; Glasovac: 'Žensko tijelo ne smije biti državna imovina!'

Pobačaj silovanih žena postao predizborna top-tema

Na potpitanje voditeljice "što sa silovanim ženama koje su zatrudnjele" je odgovorio: "Život je život. Mi imamo, recimo, svjedočanstva djece koja su danas sretni, razvijeni, ispunjeni ljudi koji su začeti u silovanju u Bosni i Hercegovini, dakle koji su imali, ne nultu šansu u životu, nego su bili u debelom minusu pa su se uspjeli realizirati kao sretne osobe i svjedoče danas o tim životima."

O pobačaju i silovanim ženama potom se oglasio i lider Domovinskog mosta Miroslav Škoro kazavši da bi se one najprije trebale savjetovati o tome s obitelji. Škorine i Raspudićeve izjave naišle su na niz kritika, a na predizborno polje posijali su, svjesno ili ne, temu koja se itekako dobro primila i već danima "uspijeva" mnogo više od ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lijevoliberalne kurve i pederi, feminističke droljetine...'

Na istu temu ovih se dana na Twitteru oglasio i Ivan Topić, široj javnosti ne odveć poznati dopredsjednik ne odveć poznate stranke Generacija obnove (GO). Ta stranka na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji nazvanoj Desna liga skupa s HSP-om i Nezavisnima za Hrvatsku, strankom Brune Esih. Topić je u žaru rasprave o pobačaju u jednom od tvitova napisao sljedeće: "Fascinira me kako lijevoliberalne kurve i pederi misle da će pošten čovjek prihvatiti njihov spin kojim 56 milijuna ubojstava nerođene djece godišnje pravdaju kroz prizmu navodno tri posto ekstremnih slučajeva koji su utvrđeni kojekakvim nazovi studijama feminističkih droljetina."

Delničanin Topić, koji je nekoć bio član Hrvatske čiste stranke prava, kandidat je na ovim izborima. Nalazi se na petom mjestu izborne liste Desne lige u VII. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Bolje je da dijete podiže čopor vukova nego istospolna zajednica'

Spomenuta objava nije mu jedina takva koju je tvitnuo na ovu temu. U jednoj prethodnoj napisao je: "Smiješno je uopće raspravljati o pobačaju u kontekstu silovanih žena kad takvi slučajevi ne postoje." A prije nekoliko dana na istom je fonu objavio na Twitteru sljedeću misao: "Zaista kažem vam bolje je za dijete da ga podiže čopor vukova nego istospolna zajednica".

Obratili smo se Generaciji obnove putem maila postavivši pitanje kako komentiraju objavu svoga potpredsjednika Topića, smatraju li je primjerenom te jesu li njegovi stavovi ujedno i službeni stavovi stranke. Do objave ovog teksta odgovor nismo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alooo, kurvetino, čitaj s razumijevanjem. Ja sam govorio o pravu na život, a ne o pravu dromfulja", jedan je od njegovih odgovora.

Image

ŠKORO I EKIPA, ONA VAM IMA NEŠTO ZA REĆI: ‘Ja sam dijete silovanja i poručujem vam – ne petljajte se u to. Cijeli moj život time je obilježen’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo