OBRAČUN NA STENJEVCU /

Skandal u zagrebačkom HDZ-u: 'Stranački kolega me sat vremena seksistički vrijeđao'

Image
Foto: PIXSELL

"Vrijeđanje mene i moje osobnosti s elementima seksističkog ponašanja Jure Šarića trajalo je preko jedan sat..."

6.3.2018.
14:19
PIXSELL
VOYO logo

Članica HDZ-a Floria Galić tvrdi da je predsjednik Područnog odbora stranke u zagrebačkom Stenjevcu, Jure Šarić, inače pomoćnik ministra Olega Butkovića, nemilosrdno, čak seksistički vrijeđa i omalovažava.

O tome je prije mjesec i pol obavijestila i predsjedniku HDZ-a Andreja Plenkovića, upozoravajući ga da je Šarić, doduše, dosad nije fizički napadao, ali da nije sigurna neće li uskoro biti “slučaj Tomašević u HDZ-u Stenjevec”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Novom Listu Floria Galić jučer rekla, Plenković joj još nije odgovorio, kao niti glavni tajnik Gordan Jandroković, politički tajnik Davor Stier, predsjednik Gradskog odbora Andrija Mikulić i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, kojima je također poslala isti dopis.

Obavijestila Plenkovića prije mjesec i pol dana

Njezin dopis Andreju Plenkoviću, uslijedio je 22. siječnja, a prethodila mu je sjednica Područnog odbora na kojoj ju je, kako tvrdi, Šarić izvrijeđao “kao ženu, članicu HDZ-a i kao čovjeka”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je na tom sastanku ponovila primjedbe na raspuštanje tri ogranka, a pomoćnik ministra je, napisala je Plenkoviću, reagirao na sljedeći način: 

“Tko si ti da se usudiš pisati i slati mailove središnjici HDZ-a. TI si nitko i ništa, svi ti se smiju u središnjici HDZ-a i Gradskom odboru. Ti me uopće ne zanimaš ni kao žena jer si beznačajna. Ja sam pomoćnik ministra, član nadzornih odbora i raznih povjerenstava. Tebe nitko i ne zna jer ti si jedno obično ništa. Gradski odbor nikad neće riješiti te žalbe i nikad nećete dobiti odgovore od Andrije Mikulića i Ivana Ćelića, a ja ću se pobrinuti da te izbace iz HDZ-a”.

“Ovo vrijeđanje mene i moje osobnosti s elementima seksističkog ponašanja Jure Šarića trajalo je preko jedan sat. Njegov bijes je bio toliko izražen da se usuđujem reći da sam muškarac, da bi me fizički napao", istaknula je članica HDZ-a u pismu Plenkoviću.

Jure Šarić pak s druge strane, novinarima Novog Lista je odgovorio da “sve to nije vrijedno spomena” i uputio ih na Gradski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo