sve počelo komplimentima /

Skandal se nastavlja! Studentice o profesoru kojeg je Boras nagradio: 'Primio me za lice, povukao i uvalio mi jezik u usta'

Image
Foto: Shutterstock

Radi se o istom profesoru za kojega je zagrebački rektor Damir Boras navodno već bio dobio pismenu pritužbu

1.2.2021.
16:49
Shutterstock
VOYO logo

Još tri studentice s Filozofskog fakulteta istupile su sa svojim iskustvima o seksualnom uznemiravanju koje su doživjele na fakultetu. Radi se o istom profesoru za kojega je zagrebački rektor Damir Boras navodno već bio dobio pismenu pritužbu, no umjesto prijave, rektor ga je nagradio.

Sve je počelo komplimentima

Jedna od studentica, ispričala je za Telegram svoje iskustvo koje se dogodilo prije 15 godina. Kod tog profesora pisala je diplomski rad što je zahtijevalo česte konzultacije. ''Nakon jednih konzultacija u njegovom kabinetu, pozdravljali smo se, još nešto dogovarali na samim vratima zatvorenog kabineta i onda me primio za lice, povukao i uvalio mi jezik u usta'', ispričala je studentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zlostavljanje na Sveučilištu /

Zagrebački rektor Damir Boras znao je za bar jedan slučaj seksualnog uznemiravanja: Odlučio je profesora nagraditi!

Image
Zlostavljanje na Sveučilištu /

Zagrebački rektor Damir Boras znao je za bar jedan slučaj seksualnog uznemiravanja: Odlučio je profesora nagraditi!

U tom trenutku, kaže, nije se uspjela snaći, a slučaj nije prijavila jer je stekla dojam da se činilo da se na fakultetu takvo ponašanje odobrava. ''Rekla sam mu da moram ići, da me čeka dečko, izjurila sam van i izvan sebe nazvala kolegicu koja je istovremeno pisala diplomski kod njega. Bila sam u tolikom šoku jer mi je bilo nevjerojatno da se tako nešto može dogoditi'', rekla je.

Kada je ponovno došla na konzultacije, ovaj put s dečkom koji je bio ispred vrata kabineta, profesor je, tvrdi, opet nešto pokušao. ''Primaknuo se k meni i primio me za koljeno. Maknula sam njegovu ruku i rekla mu da mislim da to nije primjereno ponašanje. Na to mi je rekao da se slaže i da ćemo dalje biti profesionalni'', kazala je studentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovora od rektora - nema

Druga studentica, također je spomenula istog profesora te ispričala svoje nedavno iskustvo. Na usmenom ispitu, profesor joj je, kaže, govorio kako je iznimno sposobna i pametna djevojka te se ponudio da će usavršiti njeno znanje ako se poduže izvan faksa. Nakon, toga, stavio joj je ruku na nogu i počeo joj se približavati. ''Odbila sam i odmaknula se od njega. Počeo je govoriti da moram znati kako je on jako utjecajan na fakultetu te ukoliko bi se družili mimo faksa, da bi mi omogućio akademsku karijeru. Da je prava šteta ne iskoristiti moje potencijale. Odbila sam. Nagnuo se i na silu me poljubio u čelo i pokušao poljubiti na usta na što sam se ustala kako bi izašla van i uzela indeks s njegovog stola'', prisjetila se studentica.

Treća studentica ispričala je slično svjedočanstvo, a da nešto nije kako treba, kaže čula je od asistentice. ''Stalno se žalila da on nije baš primjeren prema njoj. Naša sramota – jer se nikad prije s time nismo susreli – ali mi joj nismo vjerovali. Sjećam se da sam se pitala zašto je onda i dalje njegova asistentica ako nešto ne štima'', rekla je za Telegram treća studentica.

I u njenom slučaju, sve je, kaže, počelo s komplimentima. Kada je trebalo ići na konzultacije za diplomski rad, uoči zakazanog putovanja, stalno ih je odugovlačio. ''Cijeli sam ga tjedan tražila da imamo konzultacije na faksu. Stalno je to odugovlačio i razvlačio, sve dok mi nije rekao da dođem kod njega doma u petak, dan uoči mog putovanja'', ispričala je studentica. To je ispričala roditeljima, a obiteljski su se dogovorili da će ju na konzultacije pratiti prijatelj. ''Ja sam se tresla. Ja sam njemu na ulazu, kad mi je otvorio vrata, rekla profesore, meni je jako nelagodno što sam ja morala ovdje doći i dolje me čeka dečko. On me na to nonšalantno pogledao i rekao kolegice, ne razumijem, pa to ste vi tražili doći ovdje, niste mogli doći na konzultacije, ovo je jedini način'', kazala je, dodavši da je u stanu bila nepunih pet minuta, a zatim je otišla.

Unatoč brojnim upitima rektoru Borasu o spomenutim slučajevima, odgovora i dalje nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo