'ovo je sramota!' /

Skandal na otvaranju muzeja u Malom Lošinju: Komadina demonstrativno napustio svečanost

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Komadina tvrdi kako je bilo predviđeno da u obilazak idu i on i ministri, koji su također morali ostati ispred muzeja

1.5.2016.
14:57
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u palači Kvarner u Malom Lošinju otvorila muzej Apoksiomena, posvećen antičkom brončanom kipu atleta pronađenom u moru pokraj otoka Lošinja.

Predsjednica je istaknula kako je muzej dio identiteta Malog Lošinja i Jadrana te kako predstavlja novi korak u izgradnji bogate hrvatske kulture i baštine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanosti su se pojavili i ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ministar turizma Anton Kliman, ministar pomorstva Oleg Butković, gradonačelnik Gari Capelli i mnogi drugi. 

Najviše pažnje ipak je privukao Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je demonstrativno napustio muzej jer nije mogao u obilazak s predsjednicom prije njegova svečana otvaranja. Predsjednica je povela samo supruga i gradonačelnika Capellija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina tvrdi kako je bilo predviđeno da u obilazak idu i on i ministri, koji su također morali ostati ispred muzeja. Kako je naveo, on je jedan od najzaslužnijih za povratak Apoksiomena na Lošinj.

“Sramota je sramota, ona nema ime i prezime, ima pojavnosti. Kao što je sramotno bilo ponašanje mog SDP-a u Požegi isključenjem čovjeka koji je bio šef moga stožera, isto tako je nepristojno ponašanje protokola predsjednice Republike Hrvatske, kao i gradonačelnika Lošinja koji su mi zabranili ulazak u Apoksiomenovu prostoriju. Kako su to objasnili? Nisam ih ni pitao, vjerojatno ćete ih pitati vi iz medija”, izjavio je Komadina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike