SJEDNICA VLADE / Plenković najavio povećanje minimalca pa poslao žestoku poruku: 'Zgrožen sam Milanovićevom reakcijom, a još više njegovih trabanata'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Andrej Plenković okupio je ministre u NSK u Zagrebu

19.10.2022.
11:36
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković žestoko je u uvodu sjednice Vlade opleo po oporbi i predsjedniku Zoranu Milanoviću.

"Prije tri dana smo ograničili cijene naftnih derivata s obzirom na kretanje rasta cijena goriva", počeo je Plenković i dodao da je Vlada pokrenula važne inicijative, od kojih je istaknuo osiguravanje obroka za svu djecu u osnovnim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

Ruski mediji jedva dočekali Milanovićeve izjave, nema tko ih nije prenio, a spominju i bivšeg Vatrenog: 'Priznao je da NATO sudjeluje u ratu'

Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

Ruski mediji jedva dočekali Milanovićeve izjave, nema tko ih nije prenio, a spominju i bivšeg Vatrenog: 'Priznao je da NATO sudjeluje u ratu'

"Nijedno dijete neće ostati gladno", poručio je i najavio povećanje minimalne plaće na neto 4220 kuna od 1. siječnja što je bruto 700 eura. Također je najavio da do kraja mandata želi da prosječna plaća bude 8200 kuna. Isto tako najavio je zabranu rada nedjeljom.

"Više to govori o njima, nego o nama. Ljudi će vidjeti tko radi, a tko ne radi, tko se bori, a tko želi na jeftinoj demagogiji osvojiti političke bodove", komentirao je jučerašnji bojkot oporbe u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrožen Milanovićem

Također je rekao da Hrvatska podržava Ukrajinu ne samo politički, diplomatski i financijski nego i slanjem vojne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da se hrvatska javnost prisjeti da hrvatska država odlukama Vlade vojno podržava Ukrajinu već mjesecima. Ako je to netko od ovih sabotera i proruskih političara u Hrvatskoj zaboravio, volio bih da to osvijesti. Drugo, treba malo pojasniti o čemu se radi. EU je u procesu osnivanja misije pomoći Ukrajini. Ministar Grlić Radman je s još 20 drugih ministara izrazio spremnost da sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika. Uz RH još je 12 zemalja izrazilo spremnost da ta obuka bude na njihovu teritoriju, rekao je Plenković.

"Radi hrvatske javnosti izražavam zgroženost reakcijama predsjednika Republike, a još više njegovih trabanata po Saboru, koji iskazuju svoje proruske stavove. Ovdje se ne radi ni o kakvom ulasku Hrvatske u ratu, ni o kakvom dolasku rata u Hrvatsku, radi se o politici Hrvatske u okviru širih aktivnosti kroz misiju pomoći treniranja instruktora", rekao je Plenković i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja jučer govorim u Radi, dronovi kamikaze padaju po Kijevu, a ovdje se začuđena ekipa koja nije bila spremna dignuti ruku za deklaraciju o Ukrajini prije 24. veljače nego tek kasnije i danas iščuđava. To su činjenice. I zato je važno da Hrvatska, baš Hrvatska, koja bolje nego itko razumije što se događa u Ukrajini, bude na pravoj strani. Vlada će uvijek biti na pravoj strani i povijesti i prava i morala", rekao je Plenković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo