'NAJAVIO SNAŽAN PAKET MJERA' / Plenković o pljački Ine: 'Katastrofalno! Tu treba stvari iz korijena promijeniti. Skupina koja je to organizirala treba odgovarati'

Plenković ponovno komentirao pljačku u Ini

1.9.2022.
10:40
VOYO logo

U 11 sati započela je sjednica Vlade Republike Hrvatske.

"Želio bih najoštrije osuditi ovaj grozan slučaj nasilja, još jedan slučaj ubojstva žene, ovoga puta u Novskoj. Ovaj fenomen nasilja je jako teško iskorijeniti, ali smatram da ćemo dodatnim dijalogom još više unaprijediti okvire i praksu svih institucija i tijela u tome lancu jer je to nešto što ruši same temelje društva", rekao je na početku Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je još jednom podržala otvaranje još jednog sportskog spektakla, a to je žensko i muško Europsko prvenstvo vaterpola u Splitu. Želim im svu sreću!"

'Rast BDP-a u drugom kvartalu je 7,7 posto'

Osvrnuo se na rast BDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rast BDP-a u drugom kvartalu je 7,7 posto. Mi smo tu 100 posto iznad prosjeka rasta gospodarstva na razini Europske unije i samo Slovenija ima veći rast BDP-a od Hrvatske", naglasio je Plenković.

Za četiri dana kreće dvojno prikazivanje cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 5. rujna krećemo i s dvojnim iskazivanjem cijena kao obavezom, i u kunama i u eurima. Ključno je informirati i i zaštititi hrvatske potrošače. Mi ćemo idućega tjedna izaći s paketom mjera za zaštitu građana i poduzeća od poskupljenja cijena, općenito, a naročito poskupljenja energenata. Mislim da je tajming dosta primjeren."

O pljački Ine: 'To je katastrofalno'

Komentirao je i veliku pljačku Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo tu sigurno poduzimati korake da se tu stvari promijene jer ovo što se dogodilo je izrazito loše i katastrofalno i tu treba stvari iz korijena promijeniti da se više tako nešto ne ponovi. Skupina koja je to organizirala treba odgovarati za to. Nema veze što je netko član neke stranke. Ove jeftine pokušaje pedagoga koji su sada sve glasnije unutar opozicije nećemo prihvatiti, već ćemo se čvrsto boriti protiv njih. Ovakvih nezakonitih slučajeva, bilo ih je, ima ih i bit će ih. Korupcija je svugdje prisutna. Ovim oportunističkim politikantima poručujem da je parlamentarna većina stabilna, da je Vlada stabilna, a idući tjedan ćemo to pokazati sa snažnim paketom za hrvatske građane i hrvatsko gospodarstvo. Politički ćemo se rado boriti jedni s drugima kada počne Sabor za točno 15 dana", rekao je Plenković.

Image
PREMIJER KOJI NIJE ZNAO /

Pljačka Ine je u tisuću komadića razbila mit o tome kako Plenković može i zna voditi državu: Ova je afera drugačija od svih dosad

Image
PREMIJER KOJI NIJE ZNAO /

Pljačka Ine je u tisuću komadića razbila mit o tome kako Plenković može i zna voditi državu: Ova je afera drugačija od svih dosad

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo