SITUACIJA JE KRAJNJE OZBILJNA: / Stožer se sastao dvaput u jednom danu; Plenković danas ide na sastanak u Sloveniju

Image
Foto: Josip Regovic/POOL/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se dva puta u jednom danu, što je prvi put nakon gotovo dva mjeseca

10.7.2020.
9:11
Josip Regovic/POOL/PIXSELL
VOYO logo

Jučer je potvrđen 91 novi slučaj zaraze koronavirusa, a broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je bio 978. Sve veći broj oboljelih u Hrvatskoj se uglavnom dovodi u vezu s privatnim okupljanjima, a Nacionalni stožer civilne zaštite još nije izašao s novim mjerama.

Koliko je situacija ozbiljna govori podatak da se Stožer, nakon gotovo dva mjeseca, sastao dva puta u jednom danu, javlja Jutarnji list. Naime, nakon jutarnjeg sastanka sastao se još jednom u popodnevnim satima kada se razgovaralo o revidiranju smjernica za okupljanje i o granicama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Hrvatskoj su u zadnje vrijeme najveću buru u javnosti izazvala vjenčanja i najava novih epidemioloških oštrijih mjera kojima bi se pokušalo suzbiti širenje virusa. Osim toga, virus se probio i u zdravstveni sustav, odnosno u više hrvatskih bolnica.

Image
CAPAK OPISAO KAKO ĆE IZGLEDATI PLES NA SVADBI: /

'4 kvadratna metra po plesaču, ples treba biti individualan...'

Image
CAPAK OPISAO KAKO ĆE IZGLEDATI PLES NA SVADBI: /

'4 kvadratna metra po plesaču, ples treba biti individualan...'

Sastanak u Sloveniji

Jutarnji list također neslužbeno doznaje da danas u Sloveniju na sastanak kod premijera Janeza Janše i stručnog epidemiološkog tima odlazi premijer Andrej Plenković, ministar Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, a tema razgovora je situacija s koronavirusom i razmjena informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je već smanjila broj okupljanja na deset, a sve više od toga treba biti prijavljeno, nakon čega se odlučuje hoće li se dopustiti ili ne. Iako se govorilo da bi Slovenija mogla staviti Hrvatsku na crvenu listu, za sada se od toga odustalo. Razlog tome je jer mnoštvo Slovenaca u Hrvatskoj ima nekretnine, pa bi im obvezna samoizolacija napravila probleme.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u Sloveniji smatraju da bi Hrvatska trebala pooštriti mjere sa susjedima s druge strane, BiH i Srbijom. Mjere koje su uveli tiču se pogoršane epidemiološke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo