O PODIGNUTOJ OPTUŽNICI /

Sisačka gradonačelnica: 'Ako je uvreda nekoga kritizirati, što je onda sljedeće'

'Do koje razine će netko odlučivati smijemo li mi izražavati svoje mišljenje kako javne službe rade svoj posao', izjavila je Kristina Ikić Baniček.

21.6.2017.
22:49
VOYO logo

Protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček sisačka policija je podigla optužnicu.  Zato jer je u službenom dopisu policiji vrijeđala i omalovažavala službeno tijelo i policijske službenike. 

Ikić Baniček je naime na  tvrdnje policije da je dio donacija iz 2015 dodijeljen mimo propisanog postupka  i da im objasni zašto ti podaci o donacijama nisu objavljeni na službenim stranicama grada, odgovorila kako smatra da je takav zahtjev posljedica njihove potpune neprofesionalnosti i diletantizma jer je sve objavljeno na web stranicama grada Siska. Također u odgovoru policiji tvrdi kako je njihov zahtjev temeljen na lažnim činjenicama i nepoznavanju propisa što sugerira da niste napravili nikakvu analitičku obradu, kaže Ikić Baniček u službenom odgovoru Krim policiji sisačko moslavačke županije. Pri tome ih upućuje da pogledaju gradski web te prouče Uredbu o dodijeli donacija. Kristina Ikić Baniček je inače SDP-ovka koja je nedavno osvojila drugi mandat u gradu, dok je župan i ministar policije  HDZ-ovac.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se ovako tretiraju osobu koja je na demokratskim izborima od većine građana izabrana, kakav tretman imaju drugi građani i što mogu očekivati. Odlučila sam ovaj političak postupak i izmišljen verbalni delikt zato javno obznaniti. Njima je zasmetalo ukazivanje na njihovu neprofesionalnost i diletantizam. A ako je uvreda nekoga kritizirati, što je onda sljedeće. Što građani mogu očekivati i do koje razine će netko odlučivati smijemo li mi izražavati svoje mišljenje kako javne službe rade svoj posao  i gdje je ta granice i tko će je odrediti", izjavila je za RTL Direkt Ikić Baniček.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo