TRAJE PREPUCAVANJE /

HDZ opleo po Bulju: 'Razotrkiven je do kostiju. Sinj nikada neće biti Buljograd'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U priopćenju navode da je 'Bulj razotkriven do kostiju' te da se "zabrana pokazala 'kao klasična manipulacija i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih punata'

5.9.2024.
16:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj zabranio je otvaranje izložbe "Susret na tromeđi" autorice Inije Herenčić. Riječ je o izložbi na temu srpskih narodnih običaja, a Bulj je zasmetala činjenica da je financira Srpsko narodno vijeće.

O svemu se u četvrtak oglasio i sinjski gradski odbor HDZ-a. U priopćenju navode da je "Bulj razotkriven do kostiju" te da se "zabrana pokazala "kao klasična manipulacija i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih punata". Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miro Bulj, činjenicom otkrivanja zajedničke suorganizacije 6. Kamičak etno festivala sa Srpskim narodnim vijećem, razotkriven je i ogoljen do kosti. Tako se zabrana izložbe fotografije gđe Inije Herenčić financirane od strane Srpskog narodnog vijeća, u režiji Mira Bulja, pokazala kao klasična manipulacija i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih punata.

Image
'PRILAŽEM FOTOGRAFIJU' /

Bulj objavio dokaz da je obustavu izložbe tražio ranije: 'Ravnateljica je poslušala'

Image
'PRILAŽEM FOTOGRAFIJU' /

Bulj objavio dokaz da je obustavu izložbe tražio ranije: 'Ravnateljica je poslušala'

Režirani igrokaz u kojem je gradonačelnik Bulj pokušao iskoristit iskru opravdanog nezadovoljstva koja je nastala u javnosti oko isticanja jugoslavenske zastave na koncertu Bijelog dugmeta u Splitu, pa je želio isto postići oko izložbe kojoj je smišljeno dao konture „velikosrpskog sveta“, a u konačnici odvratiti pozornost od nezakonitosti u radu, pogodovanja i klijentelizma kojim je prožet cijeli njegov mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svemu tome očito je zaboravio kako je prije nepunih 8 dana s tim istim Srpskim narodnim vijećem na javnoj gradskoj površini – sinjskoj drevnoj tvrđavici Kamičak, suorganizirao i sufinancirao 6. Kamičak etno festival, čime se pokazalo sve licemjerstvo i kontradiktornost prethodne zabrane. Nekakvi fabricirani e-mailovi, proslijeđeni (forwardirani) sami sebi, kako bi se vjerojatno mogli mijenjati podaci o datumima traženja zabrane izložbe, kojima se pokušava izmotati iz cijele ove situacije, potpuno su nebitni u cijeloj ovoj priči.

Miro Bulj i Srpsko narodno vijeće, kako Bulj kaže: 'iza kojeg stoje Pupovac, Vučić, Jović, svi pod patronatom srpskog tjednika Novosti', zajedno su u Sinju 23. i 24. kolovoza organizirali 2 dana glazbeno-folklorni program - iz čega jasno proizlazi da su Miro Bulj i Milorad Pupovac zajedno u Sinju organizirali 6. Kamičak etno festival, koliko god se Bulj to trudio sakriti. Dalje nema, točka!

Opet ponavljamo, nikoga zbog toga ne osuđujemo, nikoga ne vrijeđamo, samo iznosimo činjenice i čestitamo na tome i Miru, i Miloradu, i Srpskom narodnom vijeću te želimo ubuduće puno zajedničkih i uspješnih manifestacija! Nažalost Sinj je zbog svega opet postao grad slučaj i predmet podsmjeha i izrugivanja. Miro Bulj je od Sinja napravio „Buljograd“ (sintagma vezano uz narativ politike koju provodi i od koje jedino on dobro živi, nikako uz prezime koje časno nosi velik broj naših sugrađana). Sinj nije 'Buljograd'. Sinj je grad vrijednih, čestitih i tolerantnih ljudi. Sinj nikada neće biti 'Buljograd'!" stoji u priopćenju.

Podsjetimo, sinjski gradski odbor HDZ-a i Bulj i prije su se "prepucavali". Iz HDZ-a su poručili da je "Bulj dobio sinkopu" i zaboravio da su jednu raniju izložbu na tvrđavi Kamičak zajedno organizirali i poduprli Grad Sinj i SNV. Bulj je pak rekao da "Pupovčevi koalicijski partneri iz sinjskog HDZ-a lažima pokušavaju uvjeriti javnost kako je kao gradonačelnik reagirao tek sad i tražio obustavu izložbe 'Susret na tromeđi' kako bi pridobio koji politički bod". Također je priložio sliku e-maila iz kolovoza kojim je tražio obustavu otvorenja izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bulj opet šokirao i zgrozio: 'Nisam vidio izložbu, vidio sam neke zavijene opanke'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo