MILANOVIĆ IZOSTAO / Sinj kao centar politike: Predsjednici puna pažnja, ali Miroslav Škoro 'ukrao' je show

Premijer i dalje čeka da predsjednica prihvati njegovu ponudu za potporu do drugog mandata na Pantovčak

4.8.2019.
19:17
VOYO logo

Sinjska alka i ove je godine okupila svu silu političara. Iako su i premijer i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobili punu pozornost Sinjana, ipak je bilo zanimljivo vidjeti kako je dočekan predsjednički kandidat MiroslavŠkoro.

Njemu se, naime, čak i zapjevalo, a on nije propustio bocnuti svoje protukandidate. Unatoč najavama da će u Sinj stići i Zoran Milanović, njegov je dolazak otkazan. Osim alkara na trkalištu u Sinju punte i ove godine skupljaju i političari. Oni aktivni i oni koji to tek žele postati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, premijer i dalje čeka da predsjednica prihvati njegovu ponudu za potporu do drugog mandata na Pantovčak... Sinjsku crkvu i grad nisu zajedno obilazili. Pa čak ni u loži nisu sjedili jedno do drugoga. U istoj ruti bio je i službeni protukandidat Miroslav Škoro, koji koristi priliku za kritiku. Predsjednica ni danas nije htjela dati izjavu. Ali, u okršaju sa Škorom brani ju premijer.

"Shvatio sam da će to biti nakon Sinja i Knina, dakle, nakon obljetnice Oluje", rekao je premijer Plenković pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnji put onaj tko se bavio jako puno ustavnim promjenama mislim da je bio predsjednik Ivo Josipović. Premda je bio pred drugim mandatom, izgubio je."

Osim predsjedničkih izbora i njega za obje te funkcije iduće godine čekaju izbori... A dok predsjednica čeka da i službeno kaže kako ide u izbornu vatru, obišla je i sinjske  vatrogasce.  Svaku mogućnost za pridobivanje naklonosti birača iskoristili su i drugi. Samo je Zoran Milanović izostao, zbog obiteljskih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je vaš kandidat? "To ćete pitati one koji će ovo mjesto iskoristiti za politizaciju. Neću govoriti o politici, što sam i najavio", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

No u politici i o njoj ne govori se samo riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sinju je i naš reporter Boris Mišević koji je otkrio jesu li se susreli Kolinda Grabar-Kitarović i njezin protukandidat Miroslav Škoro. Više u prilogu koji možete pogledati u nastavku.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo