PONUDE PRŠTE / Siniša Varga ne brine za budućnost nakon SDP-a: 'Vrata su mu kod nas uvijek otvorena'

'Mirela Holy je sustavno radila na rušenju SDP-a i jedan je od čimbenika za gubitak izbora 2015.'

16.3.2019.
21:52
VOYO logo

Svibanjski izbori za Europski parlament unijeli su dodatan nemir u najveću oporbenu stranku. Nakon najave SDP-a da će na listu kao nezavisnu kandidatkinju staviti bivšu članicu Mirelu Holy, SinišaVarga odlučio je istupiti iz SDP-a.

Nastavlja se tako rasipanje saborskog kluba zastupnika SDP-a, jer bivši ministar najavljuje da će nastaviti kao nezavisni zastupnik iako ga predsjednik stranke Davor Bernardić poziva da vrati mandat stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagomilano nezadovoljstvo, a potom i okidač - sastaljanje liste za europske izbore, nakon što je vidio neka imena, Siniša Varga je, kaže, odlučio otići iz SDP-a. 

"Mirela Holy je sustavno radila na rušenju SDP-a i jedan je od čimbenika za gubitak izbora 2015. To mi je neprihvatljivo i smatram da više mogu dati kao nezavisni saborski zastupnik", objasnio je svoje postupke Varga za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirela Holy pak ne vidi zašto bi bila razlog Varginog napuštanja SDP-a.

"Tumačim to kao pokušaj da me se uvuče u unutarstranačke sukobe, u čemu ne želim sudjelovati jer nisam članica stranke, a ni potvrđena kandidatkinja za EU izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima vremena razmisliti

Sve dok se nisu odlučili otići, u Saboru je SDP 2016. imao 38 zastupnika, a onda je krenulo rasipanje. Do danas je izgubio devetoro članova i ostao na svega 29 ruku. Raspršili su se zastupnici u nekoliko klubova od nezavisnih, Bandićeve stranke i kluba HNS-a.

Bivši SDP-ovac Mirando Mrsić uskoro će, primjerice, s HSS-om u klub zastupnika te tvrdi da su vrata otvorena i Vargi. A rado bi ga u svojim redovima vidjela i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barem godinu dana slušam od njega to nezadovoljstvo vezano za SDP pa me njegov potez nije iznenadio. On će već naći neki svoj put. Inače, vrata Amsterdamske koalicije i GLAS-a širom su mu otvorena, kao i za sve one koji se programski slažu s nama."

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo