'potemkinovo selo' / Sindikat strojovođa: 'HŽ noć prije čisti pruge kako bi putem medija obmanuo javnost'

Sindikat je priložio dva videozapisa na kojima se vidi kako su tek noćas čistili pruge kako bi u nedjelju ujutro mogli odraditi pokazne vježbe kojima je cilj 'izmanipulirati novinare i javnost'

25.2.2018.
11:39
VOYO logo

Sindikat strojovođa Hrvatske poslao je medijima priopćenje u kojem žele ukazati na grubu nepravilnost u radu Hrvatskih željeznica.

U tekstu navode kako HŽ nimalo ne mari za održavanje i čistoću hrvatskih pruga u teškim zimskim uvjetima, a priložili su i dva videozapisa na kojima se vidi kako su tek noćas čistili pruge kako bi u nedjelju ujutro mogli odraditi pokazne vježbe kojima je cilj 'izmanipulirati novinare i javnost' i lažno pokazati da su sve pruge čiste i kako HŽ radi besprijekorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

u prilogu Vam šaljemo dva videa koja dokazju današnji pokušaj medijske manipulacije od strane HŽ Infrastrukture. Naime, danas je HŽ Infrastruktura - nakon što je jučer raskrikano njihovo POTPUNO neodržavanje pruga i nečišćenje snijega - organizirala "pokaznu vježbu" čiji je cilj pokazati novinarima i javnosti da su pruge očišćene i da sve besprijekorno funkcionira. Videa koja se nalaze u prilogu pokazuju da je noćas - nakon što je javnost saznala za nered u HŽ Infrastrukturi - temeljito čišćen kolodvor Ogulin kako bi se jutros novinarima moglo pokazati - POTEMKINOVO SELO! Naime, temeljito je očišćen kolodvor Ogulin (gdje su pozvani novinari) te dvadesetak kiometara pruge do Moravica (do kuda su voženi novinari), što bi - kao u Potemkina - trebalo stvoriti privid besprijekornog rada i funkcioniranja.

Međutim - vlakovi za Split i dalje ne voze, a obrazloženje HŽ Infrastrukture da je pruga očišćena ali da oni preporučuju da lakši vlakovi, poput "nagibnog", ne prometuju je još jedan pokušaj manipulacije. Naime, nagibni vlak je težak 90-ak tona pa se postavlja pitanje kako li je to pruga očišćena kada bi 90-ak tona moglo izletjeti s te "savršeno očišćene pruge", stoji u priopćenju SSH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo