VIDNO RAZOČARAN / Sindikalni lider o smjeni poznatoga riječkog vjeroučitelja: 'Znam puno, ali ne smijem govoriti'

Nakon 14 godina u Sušačkoj gimnaziji oproštaj je bio emotivan, a sam Marin Miletić poslao je pomirljive poruke

19.12.2019.
19:23
VOYO logo

Crkva je najpoznatijega riječkog vjeroučitelja Marina Miletića, koji je tijekom štrajka prosvjetara ostao zapamćen po svom govoru na prosvjedu, premjestila na drugo radno mjesto.

Nakon 14 godina u sušačkoj Gimnaziji oproštaj je bio emotivan, a sam Miletić pomirljivo poručuje da se uz pomoć Crkve upušta u nove izazove i veseli svemu što ga očekuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivnim videom koji je objavio na svom YouTube kanalu - vjeroučitelj Marin Miletić oprostio se od svog radnog mjesta, učenika, kolega - uz zaključak kako mu treba svježeg zraka. Suze nije mogao suspregnuti.

Odlukom Katehetskog ureda - Miletić, inače sindikalni povjerenik svoje škole, premješten je u Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo. Iz sušačke Prve gimnazije, ali i Riječke nadbiskupije, razloge smjene ne otkrivaju. Na njegovo bivše radno mjesto dolazi druga vjeroučiteljica. Riječani su iznenađeni odlukom Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Miletićeve riječi i poruke, u jeku prosvjednog štrajka daleko su odjeknule. Gotovo preko noći postao je jedan od najpopularnijih vjeroučitelja, a Riječka nadbiskupija odmah se ogradila od njegovih riječi. U njegovu obranu stao je šef njihova sindikata.

"Ne bih ulazio u detalje jer bih onda počeo govoriti više. Znam puno o tome, ali u dogovoru s Miletićem neću davati nikakve izjave. I ovo je više od onoga što smo se dogovorili", kazao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeroučitelj se jedino javio svojim pratiteljima na YouTubeu, njih oko 14.000 i za kraj im poručio da ništa ne bi promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo