Rasprodaja carstva /

Simbol Todorićeve moći ide na bubanj: za Cibonin toranj cijena između 10 i 15 milijuna eura

Prije moguće prodaje, Agrokorovo sjedište postalo je čekaonica za više od pet tisuća ogorčenih vjerovnika, čijih dva milijuna stranica tražbina će zaposlenici morati pročešljati

10.11.2017.
18:56
VOYO logo

Posljednji udarac simbolu Todorićeve moći. Sjedište Agrokora, Cibnonin toranj mogao bi biti prodan jer Vladin povjerenik Ante Ramljak razmatra preseljenje. Istovremeno u istom tom tornju, krenuli su svojevrsni dani otvorenih vrata. Jučer su objavljene liste, a danas počinje češljanje nevjerojatnih dva milijuna stranica tražbina.

"Nitko iz ovog neće izaći kao pobjednik. Nitko", jučer je na prezentaciji o tražbinama izjavio Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko će tko biti gubitnik - postat će jasnije u idućih tjedan dana, do sljedećeg petka traje rok za žalbe svih onih koji smatraju da im Ramljakova uprava neopravdano osporila dug. Kako će taj proces logistički izgledati - kao na nekim državnim šalterima.

Izvanredna uprava pripremila za priljev 5.700 vjerovnika kojima je Agrokor dužan novac. Prvo svi dođu u prostoriju koja je svojevrsna čekaonica, potom uzmu listić i stanu u red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što vjerovnik prvo na prijemnom pultu dokaže tko je i koja mu je točno tražbina potom se javlja službeniku Agrokora, dakle ovo funkcionira doslovno poput suda i onda taj službenik ulazi u ovu prostoriju vadi njegov spis i daje mu ga u uvid, on ga ne smije nositi odavdje već samo fotokopirati.

Istovremeno, nakon vile, jahte i helikoptera, čini se da je Ante Ramljak krenuo je u likvidaciju još jednog simbola Todorićeve moći - Ciboninog tornja. Stručnjaci za nekretnine objašnjavaju da za toranj neće dobiti puno više nego za vilu u Medveji koju je uspio prodati za osam milijuna eura.

"Možemo pričati o nekim cijenama između 10 i 15 milijuna eura za sve to zajedno znači nekih 11 tisuća kvadrata. U cijenu je apsolutno uključeno to da ga treba prilagoditi zato i je bliže 10 nego 15 s obzirom da će trebati investirati", kazao nam je agent za nekretnine Boro Vujović.

Toranj i cijeli kompleks izgrađen je za Univerzijadu prije točno 30 godina. Jedan od trojice arhitekata - prisjeća se glamura s otovorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to vrijeme to je bilo dosta inovativno i čak je bila neka nagrada za najbolju oprimjenu stakla u Jugoslaviji. Sad je potrebna rekonstrucija pročelja zbog fizike zgrade novih propozicija i tako dalje, mislim da je zrelo da se ide u rekonstrukciju. To bi podiglo cijenu", kazao nam je Marijan Hržić, arhitekt Ciboninog tornja.

Ali skupu rekonstrukciju nije proveo ni Ivica Todorić na vrhuncu moći dok je stolovao na vrhu u uredu na 20. katu - Ramljak sigurno neće - možda neki novi vlasnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo