'TAKVU SNAGU JOŠ NISAM VIDIO' / Silovita oluja napravila kaos u Čazmi: Prevrnuti su kamioni, smrskani automobili, srušen je i dalekovod: Struje nema nitko, i neće tako skoro stići

Image
Foto: Mojportal.hr
15.9.2022.
16:45
Mojportal.hr
VOYO logo

Silovito nevrijeme danas je napravilo kaos u Čazmi, a još uvijek se čuju sirene koje odjekuju gradom. Materijalna šteta je ogromna.

Informacija o ozlijeđenima još nema, kazao je gradonačelnik Dinko Pirak koji navodi kako tako snažnu oluju još nije vidio, prenosi Mojportal.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo da nema kuće koja nije nastradala. Odmah smo kontaktirali ravnateljstvo civilne zaštite, a sve službe su na terenu i sa svima smo u stalnom kontaktu. Civilnih žrtava koliko mi je poznato nema i to je najbitnije. Materijalna šteta je doista ogromna. Koliko nam je poznato struje neće biti barem dva dana. Teren još uvijek obilazimo i gledamo kome sve možemo pomoći. Treba najlona, cerada, a ni vrijeme nam ne ide baš na ruku. Po svemu sudeći čeka nas besana noć", prenosi Mojportal.hr.

Image
Foto: Mojportal.hr

“Jako puno štete, raskrivenih korovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenih drveća. Struje nema u cijelom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod. To je snaga koju dugo nisam vidio. Informaciju o ozlijeđenim osobama još uvijek nemam. Sirene bruje po cijelom gradu”, rekao je Pirak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAGLA PROMJENA VREMENA /

Snažan pljusak s grmljavinom okupao Zagreb, jak vjetar rušio bicikle, pogledajte ove prizore

Image
NAGLA PROMJENA VREMENA /

Snažan pljusak s grmljavinom okupao Zagreb, jak vjetar rušio bicikle, pogledajte ove prizore

"Za bilo kakve procijene štete još je rano govoriti, ali sigurno se radi o višemilijunskim iznosima. Oštećenja su vrlo ozbiljna. Veliki broj stambenih objekata u potpunosti je ostao bez krova, dakle ne samo bez crijepa, već bez cijele drvene građe. Barem 30-tak je takvih kuća, a u cijelom gradu nema kuće koja nije oštećena", naglasio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak dodavši da su osim kuća stradali su i brojni poduzetnički objekti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je kazala kako građani dojavljuju o oštećenjima imovine. “PU bjelovarsko-bilogorska zaprimila je nekoliko dojava građana o oštećenju njihove imovine uslijed nevremena. Uglavnom se radi o oštećenjima vozila uslijed pada stabala, za sada nemamo dojavu da je netko ozlijeđen”, rekao je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Saša Đorđević. 

Image
Foto: Mojportal.hr

Mojportal.hr doznaje kako je vjetar srušio krov tvrtke Čazmatrans na parkiralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje  Čazme gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, na teren su upućene žurne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah  upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan hitno otputovao u Čazmu

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

Dijelovi Čazme ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu. U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, kazao je župan Marušić.

O nevremenu u Čazmi i evenutalnim ozlijeđenim osobama policija se još nije očitovala, no glasnogovornik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekao  je da je zaprimljeno nekoliko dojava građana o oštećenju imovine uslijed nevremena. Uglavnom je riječ o oštećenjima vozila uslijed pada stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo