NAGLA PROMJENA VREMENA / Snažan pljusak s grmljavinom okupao Zagreb, jak vjetar rušio bicikle, pogledajte ove prizore

Petak i subota kiša, pljuskovi i grmljavina, u nedjelju samo pet stupnjeva

15.9.2022.
13:59
VOYO logo

Kao što je bilo i najavljivano ovih dana, krenula je promjena vremena. U Zagrebu je u poslijepodnevnim satima počela padati jaka kiša praćena grmljavinom.

DHMZ je, podsjetimo, najavio kako će biti promjenljivo i nestabilno uz izraženu južinu i iznadprosječnu toplinu. Mjestimice kiša, a lokalno su vjerojatni i obilni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima. Na navedenim područjima postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava. Na krajnjem istoku i jugu veći dio dana bez oborine. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na udare ponegdje i olujni, a u Dalmaciji i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzija, u gorju tek malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obilnu oborinu upozorava i Meteoalarm i to narančastim upozorenjem koje navodi da je vrijeme opasno.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Mjestimice moguća obilna kiša. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", navodi Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend pljuskovi

Poslijepodne donosi češću kišu i pljuskove i u sjevernim i središnjim predjelima unutrašnjosti, pri čemu može biti lokalno obilnije oborine. Na jugu Jadrana, kao i na istoku unutrašnjosti zadržat će se većinom suho.

Image
Foto: Meteoalarm

Meteoalarm

"Petak u većini predjela oblačan, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, uz lokalno obilniju oborinu, s njom i mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Na moru lokalno moguće nevere, pri čemu se ne može isključiti niti mogućnost pijavica", navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ona dodaje kako će i subota vrlo nepovoljna, uglavnom oblačna, s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Image

"Na moru lokalno nevere. Zapuhat će jaka i olujna bura, najprije na sjevernom Jadranu, s kojom će osvježiti, a treba računati i na probleme u prometu. Od nedjelje smirivanje vremena, no ujutro hladno, osobito u gorskim predjelima, oko pet stupnjeva", navodi Tea Blažević i zaključuje: "Čini se da novi tjedna ipak donosi stabilnije prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo