izgubio je sve /

Šibenski obrtnik prosvjeduje sa zvijezdom na ramenu: 'Zbog HDZ-a se osjećam kao Židov u nacističkoj Njemačkoj'

Image
Foto: Facebook

Zoran je priznao kako je nekad i sam bio u HDZ-u, a dogurao je čak do pozicije predsjednika njihove mladeži, no brzo je shvatio kud to vodi, a sad mu se stranka u potpunosti zamjerila

13.9.2017.
17:47
Facebook
VOYO logo

Poznati šibenski poduzetnik Zoran Mikulandra, vlasnik obrta Noa koji je godinama obavljao usluge prijevoza u staroj gradskoj jezgri Šibenika, odlučio se za javni prosvjed protiv gradonačelnika Željka Burića i drugih članova gradske uprave, piše Šibenikin. 

Naime, Mikulandra je izradio i odjenuo bijelu majicu sa žutom židovskom zvijezdom na ramenu i natpisom 'Nisam u HDZ-u'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran smatra kako je upravo gradska uprava odgovorna za propast njegovog obrta 'Noa'. 

"Majicu sa šestokrakom židovskom zvijezdom napravio sam jer se osjećam baš kao Židov u predratnoj nacističkoj Njemačkoj, a unutra sam napisao da nisam u HDZ-u jer njih krivim za situaciju u kojoj sam se našao. Posao sam pokrenuo kada u Šibeniku nije bilo turizma i godinama sam ulagao u njega, sve dok vlast nije nanjušila novac i oduzela mi kruh iz usta. Poslovno su me uništili i duguju mi 65.000 kuna za koncesiju koja je trebala trajati pet godina, a oduzeli su mi je nakon samo osam mjeseci rada", objasnio je Zoran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelu majicu na kojoj je velikim slovima na leđima ispisana i poruka 'HDZ otea posal, sad bi i didovinu', nosit će, kaže, kako bi mladi ljudi vidjeli da bez članstva u HDZ-u u Šibeniku nema smisla ulagati u bilo kakav posao, a slične poruke postavit će i na svoj automobil, trokolicu kojom je obavljao usluge prijevoza tereta po staroj gradskoj jezgri.

"Znam da moj prosvjed nimalo ne dira u dušu gradonačelnika Željka Burića i njegove HDZ-ovce, ali nošenjem židovske zvijezde kakvu su nosili u nacističkim logorima nastavit ću im poručivati kako se osjećam. Na ovakav oblik građanskog neposluha odlučio sam se jer nisam tip koji će šutjeti i trpjeti nepravdu", dodao je Zoran. 

On je priznao kako je nekad i sam bio u HDZ-u, a dogurao je čak do pozicije predsjednika njihove mladeži. 

"Bilo je to davno, još u ono doba kad su se Ivo Sanader i Ivić Pašalić borili za prevlast u stranci. Bio sam idealist, ali sam ubrzo shvatio kuda to vodi. Kao predsjednik Mladeži HDZ nisam imao nikakve ovlasti i protivio sam se tomu da ne smijem misliti svojom glavom", objasnio je Zoran, piše Šibenikin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo