osigurana sredstva /

Šibenik dobio 4,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 28 pomoćnika u nastavi

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sredstva od 4,3 milijuna kuna osigurana su na četiri godine

1.9.2017.
15:40
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić potpisao je u petak u Zagrebu, u nazočnosti ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u svrhu osiguravanja 28 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama.

Sredstva od 4,3 milijuna kuna osigurana su na četiri godine, a u sklopu ugovora Grad Šibenik dobio je i sredstva za rad koordinatora koji će upravljati svim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Šibenik uspješno je drugu godinu zaredom osigurao bespovratna sredstva za osiguranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. S djecom će raditi ukupno 28 pomoćnika u sedam osnovnih škola na području grada Šibenika koji će im pružati podršku za kvalitetno uključivanje u nastavu“ kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.073.801,60 kuna, a Grad Šibenik ostvario je iz Europskog socijalnog fonda 4.312.731,36 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati u gradskom proračunu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj ovog projekta je kod učenika s teškoćama pojačati osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, emocionalnog funkcioniranja, uspješnije socijalizacije što dovodi do poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća.  

Osim toga, projektom će 28 osoba pronaći zaposlenje te steći nove vještine kroz edukaciju, iskustvo u radu s djecom i povećati stupanj zadovoljstva kroz pomoć učenicima s teškoćama u razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo