SEVERE WEATHER EUROPE OBJAVIO: / Na Mediteran ovaj tjedan stiže hladna fronta; Za sutra oglašen i crveni Meteoalarm

Image

Državni hidrometeorološki zavod za sutra je oglasio crveni Meteoalarm za područje Kvarnera. Upozorenje vrijedi zbog vrlo jake i olujne bure, očekuju se udari vjetra od 65 do 130 km/h

25.3.2019.
19:01
VOYO logo

Severe Weather Europe objavio je kako na sjeveroistok Europe te Mediteran stiže hladna fronta koja će donijeti niže temperature, a ponegdje i snijeg.

Nad Balkanskim poluotokom polako se proteže hladna fronta koja će 'potjerati' toplinu koja je vladala posljednjih dana na ovom području. Hladna fronta doseći će i Mediteran, dok će toplija krenuti prema zapadnoj Europi, navodi Severe Weather Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježije vrijeme najavio je i meteorog HRT-aZoran Vakula, koji je za ovaj tjedan najavio povremenu kišu, uglavnom u gorju, ali i snijeg, no ipak u manjim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do četvrtka će u mnogim krajevima biti vjetrovito, posebno na Jadranu, gdje će od noći na utorak jaka i olujna bura, gdjegod i s orkanskim udarima opet onemogućavati normalno prometovanje, a i temperatura zraka će se nakon uglavnom manjeg pada u ponedjeljak - prema sredini tjedna dodatno sniziti.

Vjetar će pojačavati dojam svježine

Na kopnu se opet može očekivati mjestimični jutarnji mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo oblačno i svježije nego u ponedjeljak, uz najvišu temperaturu zraka oko 12 °C, a dojam svježine pojačavat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj još vjetrovitije, popodne i prolazno jak sjeveroistočnjak, a mogući su i olujni udari. Sunčana razdoblja bit će češća i dulja u drugom dijelu dana, uz najvišu temperaturu između 10 i 12 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorju će još u noći i ujutro biti susnježice i snijega, a danju sve manje oblaka. Na sjevernom Jadranu uglavnom sunčano, no prilično vjetrovito uz jaku i olujnu buru, podno Velebita i s orkanskim udarima, koja će pojačavati osjet svježine, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Državni hidrometeorološki zavod za sutra je oglasio crveni Meteoalarm za područje Kvarnera. Upozorenje vrijedi zbog vrlo jake i olujne bure, očekuju se udari vjetra od 65 do 130 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Dalmaciji će biti jake, na udare i olujne bure. . U prvom dijelu dana više oblaka, ponegdje i kiša, moguće i grmljavina, u višim predjelima unutrašnjosti i pokoja snježna pahulja.

Kiša će najduže padati na jugu Hrvatske, a ponegdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Dnevna temperatura između 13 i 15 °C, no uz jaku buru s olujnim udarima doimat će se hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će ovih dana temperatura biti niža od prosjeka za ovo doba godine, a prema kraju tjedna ponovno će rasti.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo