NAVIJAČKA KULTURA / Jandroković o huliganima na stadionima: 'Tu uopće nema dileme, oni samom tom odlukom neće moći na utakmice'

Image
Foto: Patrik Macek/Matija Habljak/PIXSELL

Sve je više publike na nogometnim stadionima, treba raditi na navijačkoj kulturi, kazao je Jandoković

11.12.2023.
13:45
Patrik Macek/Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao je izjavu za novinare u Saboru. "Ovdje se radi o osobnoj grešci i to nije odgovornost HDZ-a", kazao je šef Sabora na pitanje o bivšem šefu HEP-a Frani Barbariću i bespravnoj gradnji. "Nisam stručnjak za to kada DORH podiže kaznene prijave kada je u pitanju bespravna gradnja", dodao je.

Ministarstvo obrane uputilo je u javno savjetovanje prijedlog izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama kojim se za vojnike i mornare dobna granica za stjecanje prava na odlazak iz službe podiže sa sadašnjih 45 na 50 godina, piše u ponedjeljak Jutarnji list. Jandrokovića su novinari su pitali o tome. "Ovo će biti važna godina za hrvatsku vojsku. S obzirom na okruženje u kojem živimo, jako je važno imati dobro posložene vojne snage. Koliko sam informiran ovo ograničenja na 45 došlo je u doba kada smo imali previše vojnih osoba. Mislim da je sada to opravdano, i ljudi mogu dobro raditi i nakon 45 godina", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDIRALI IM /

Prvi Boysi sletjeli u Zagreb: Dočekale ih kolege u kapuljačama i maskama; Mladić zaprijetio snimatelju: 'Sje*** ću te'

Image
SKANDIRALI IM /

Prvi Boysi sletjeli u Zagreb: Dočekale ih kolege u kapuljačama i maskama; Mladić zaprijetio snimatelju: 'Sje*** ću te'

Rejting HDZ-a

"Toliko se ističe da je najlošiji rejting, riječ je o statističkoj podršci. Rejting je stabilan. Uvjerljivo smo najveća politička stranka. Uvjeren sam da ćemo ostvariti odlične rezultate na izborima. Prerano je govoriti što će se događati. Prema svemu onome kako ja gledam vjerujem da možemo biti blizu većini", dodao je.

Jandroković je rekao da će ovaj tjedan u Saboru biti intenzivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer se vratio značajan broj Boysa, rekao je Jandroković na pitanje novinara. Komentirao je incident koji se dogodio nakon dolaska Bad Blue Boysa iz Grčke: "Oni koji su činili svakako nisu dobro činili imidžu navijača, ali radilo se o nekoliko pojedinaca", kazao je.

Zabrana dolaska huliganima na stadione

"Tu uopće nema dileme, oni samom tom odlukom neće moći na utakmice", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali što je s Boysima koji su stigli iz Grčke.

"To je pitanje hrvatskih zakona, onaj tko je osuđen kao huligan već sada postoje zakonski preduvjeti da im se onemogući dolazak na stadion. Sve je više publike na nogometnim stadionima, treba raditi na navijačkoj kulturi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Rabljeni Rafalei preboljeli su sve dječje bolesti i u najboljem su tehničkom stanju. Imat ćemo ih još dugo'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo