SKANDIRALI IM / Prvi Boysi sletjeli u Zagreb: Dočekale ih kolege u kapuljačama i maskama; Mladić zaprijetio snimatelju: 'Sje*** ću te'

Jučer nakon procedure u policijskoj postaji Boysi su prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tijekom noći bili odvedeni u zračnu luku. Tamo su nastavili čekati slobodna mjesta na letovima prema Zagrebu

10.12.2023.
11:57
VOYO logo

Prvi Boysi iz skupine osumnjičenih za sudjelovanje u huliganskim neredima u Ateni, gdje je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, sletjeli su u zračnu luku Zagreb, prenosi Danas.hr.

Reporterka RTL-a s terena javlja da ih na zagrebačkom aerodromu dočekuje skupina Bad Blue Boysa, s kapuljačama i medicinskim maskama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred aerodromom su zapalili baklje, ali niti jedna služba na to nije reagirala.

Image
PUŠTENI IZ ZATVORA /

Plenković otkrio tko će financirati povratak Boysa iz Grčke: 'Država zato i služi, da pomogne državljanima koji su daleko od svoje domovine'

Image
PUŠTENI IZ ZATVORA /

Plenković otkrio tko će financirati povratak Boysa iz Grčke: 'Država zato i služi, da pomogne državljanima koji su daleko od svoje domovine'

Na slobodu su pušteni nakon je sud usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca. Prije napuštanja Grčke morali su položiti jamčevinu, a onda im je, kako je danas potvrdio premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dočeka jedan je mladić zaprijetio snimatelju. Pogledajte u videu:

N1 doznaje da su jučer nakon procedure u policijskoj postaji bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tijekom noći bili odvedeni u zračnu luku. Tamo su nastavili čekati slobodna mjesta na letovima prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković: Država dužna brinuti o svojim državljanima

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju, u povodu puštanja dijela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora i pokrića troškova njihova povratka, kako je država dužna brinuti o svojim državljanima.

"Obaveza je države da brine o svojim državljanima a što će biti kasnije to će se riješiti u uobičajenoj proceduru", kazao je Jandroković nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio da je veleposlanstvo RH u Ateni dobilo naputak da pokrije cijeli paket troškova za njihov povratak, ako nemaju sredstava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je odluka o puštanju 31 navijača donesena u petak, manje od 20 obratilo se veleposlanstvo a neki od njih su tražili potporu da im se daju financijska sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Premijer najavljuje dobre vijesti ovog tjedna. Evo kako je uhićeni Boys usred Atene zavapio: 'Plenkoviću, vadi nas van'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država mora skrbiti o svojim državljanima koji se zateknu u inozemstvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situaciju u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan do njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i tjednima", rekao je Jandroković.

Neslužbeno, navijači su jutros poletjeli iz Atene poletjeli za Munchen, a potom za Zagreb, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo