Gost emisije RTL Danas / SDP sutra raspravlja o ostavci Gordana Marasa - evo kako on to komentira

Ja sebe tu neću posebno isticati. Meni je bitno da što veći broj naših članica i članova ima mogućnost birati i da oni na kraju budu u prvom planu.

8.5.2018.
20:00
VOYO logo

Umjesto da pušu Vladi za vratom, glavna oporbena stranka se bavi sama sobom. SDP se podijelio zbog unutarstranačkog razloga, odnosno zbog lokalnih izbora i pravila usvojena na Glavnom odboru. O čitavoj situaciji među članovima SDP-a predsjednik stranke se još nije oglasio, no onaj 'najglasniji', Gordan Maras gostovao je u emisiji RTL Danas.

Sutra će se raspravljati o vašoj ostavci, na klubu zastupnika - što mislite kakav će biti razvoj te situacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujem otvorenu raspravu. Interes nas je da se organiziramo što bolje, da Klub radi što bolje, da na neki način naše članice i članovi dođu u prvi plan jer ovo sve što sam ja komunicirao ovih dana i na Glavnom odboru i poslije toga je usmjereno prema tome da što veći broj ljudi izađe na unutarstranačke izbore u SDP-u i da oni budu najvažniji. Nama ne treba da se koncentriramo na to da jedan čovjek postane predsjednik i da se najviše energije potroši na to nego da što veći broj naših članica i članova izađe. 

A što se tiče vaše ostavke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam vam. Inicijativa je da se sutra oko toga porazgovara. Meni se nekad čini da su se neki naši kolege otuđili od članica i članova i ja pokušavam svojim činom, jer nebitno je, što ću ja sutra biti. Ja sebe tu neću posebno isticati. Meni je bitno da što veći broj naših članica i članova ima mogućnost birati i da oni na kraju budu u prvom planu. 

Mislite li da bi ovu situaciju trebalo riješiti na način da se zatraži ostavka ili da sam podnese ostavku predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk i predsjednik Glavnog odbora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moj interes je da SDP bude transparentan, da bude primjer drugim strankama i da zbog onih kojih jesmo tu, a to su građani, od SDP-a čuju najbolja rješenja i da imaju povjerenja u ljude u SDP-u. I da se na kraju mi više okrenemo građankama i građanima, a da manje radimo rasprave unutar same stranke.

Ne biste razrješavali ovu situaciju ostavkama? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je moja intencija i ono što radim u SDP-u pola svojeg života, 21 godinu, svaki dan sam se maksimalno davao za SDP i davao sve da SDP bude jači i da naši građani i građanke žive što kvalitetnije.

Gospodin Komadina rekao je da neki zastupnici rade vijest od sebe - jeste li i vi jedan od tih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam onaj kojeg građani prepoznaju da se svaki dan bori za SDP. Vi mene jasno vidite svaki dan u Saboru da branim boje SDP-a, stavove SDP-a i da mnogi mi to priznaju. To osjetim svaki dan među našim sugrađanima. A Ono što mi je najvažnije, da ću to raditi i dalje. Bez obzira na kojoj funkciji u SDP-u bio ja sam ovdje da zastupam građane koji su me birali u Hrvatski sabor i članove i članice SDP-a koji mi također daju veliku podršku. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo