pripreme za izbore / SDP blizu dogovora s međimurskim županom! Posavec za RTL: 'Postoje šanse da idem na Restart listu'

SDP želi dobrodošlicu IDS-u i PGS-u, koji će konačnu odluku donijeti večeras

5.6.2020.
18:39
VOYO logo

Restart koalicija proširuje se za još dva člana. SDP želi dobrodošlicu IDS-u i PGS-u, koji će konačnu odluku donijeti večeras.

"Među našim strankama postoji velika svjesnost da je u Hrvatskoj nužna velika koalicija za promjene i to je razlog zašto smo blizu dogovora i zašto će se, uvjeren sam, IDS i PGS pridružiti Restart koaliciji", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS-ovci se hvale kako su njihovi uvjeti prihvaćeni u cijelosti:

"Ključna je održavanje samostalnost Istre kao regije ili županije, u bilo kakvom presutroju RH,i daljnja decentraliztacija", istaknuo je predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odluka večeras /

Idu zajedno na izbore? Tulio Demetlika: 'SDP prihvatio sve uvjete IDS-a'

Image
odluka večeras /

Idu zajedno na izbore? Tulio Demetlika: 'SDP prihvatio sve uvjete IDS-a'

"Naš ćemo program teritorijalnog preustroja provesti na način da više novca ostane jedinicima lokalne samouprave, a Istra će, kao i do sada, imati poseban status", dodao je Bernardić. 

SDP partnerima nudi 4 ulazna mjesta na listi u 8. izbornoj jedinici ne bi li i tako postigli sinergijski učinak koji bi ih lakše doveo do željenih brojki – 62 do 67 mandata, kako bi lakše formirali većinu.. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da onemogući HDZ i desnicu da dođu u situaciju preuzimanja buduće vlade", jasno će Demetlika. 

U SDP-u predstavili i program digitalne transformacije

"O resorima je li bilo riječi? Ne, samo o programu jer samo okupljeni možemo HR osigurati novi početak", kazao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se ne zna bi li IDS u potencijalnoj Bernardićevoj vladi preuzeo resor turizma , kako je to bilo u vrijeme premijerskog mandata Zorana Milanovića... 

Je li dogovor SDP-a s međimurskim županom Posavcem, koji na izbore izlazi kao nezavisni kandidat, konačan - doznat ćemo idući tjedan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku kolike su šanse da idete na Restart listu? Postoje šanse apsolutno. Vidite li vi sebe u izvršnoj vlasti? S obzirom na mladost energiju godine više izvršna nego predstavnička, smatram da je regija uspješna i iskustvo u EU sredstvima postignut kroz rezultate može bit dobro kroz političku scenu", kazao je za RTL župan međimurski Matija Posavec

Istodobno, nakon izbornog i ekonomskog, u SDP-u su predstavili i program digitalne transformacije. A hoće li i slaviti , kako to priželjkuju, odlučit će birači za točno mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo