VIJEĆNIK IZRAZIO ŽALJENJE / SDP: 'Ako je Hrebak zataškao incident HSLS-ova vijećnika, treba dati ostavku'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Tvrde da je bjelovarski gradonačelnik poslao poruku da vijećnici vladajuće većine smiju prijetiti gradskim zaposlenicima

11.9.2019.
12:10
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sumnje da je pokušao zataškati incident u gradskoj upravi, kada je vijećnik vladajuće koalicije prošli tjedan verbalno zaprijetio gradskom službeniku, bjelovarski SDP na tiskovnoj konferenciji u srijedu zatražio je ostavku bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka.

Igor Crnomarić, vijećnik s izborne liste gradonačelnika i član Kluba vijećnika HSLS-a, još prije tjedan dana prijetio je gradskom službeniku na radnom mjestu, u gradskoj upravi. Od tog incidenta prošlo je tjedan dana, a gradonačelnik se o tomu nije očitovao", izjavio je predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Tihomir Jaić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je bjelovarski gradonačelnik time poslao poruku da vijećnici vladajuće većine smiju prijetiti gradskim zaposlenicima.

Jaić je od vijećnika Crnomarića zatražio neopozivu ostavku na sve dužnosti u Gradskom vijeću, a od gradonačelnika Hrebaka također da podnese neopozivu ostavku ako je pokušao zataškati verbalno nasilje u gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Gradski vijećnik Nenad Nekvapil rekao je kako se SDP zalaže da Bjelovar bude grad s nultom tolerancijom na nasilje te da zaposlenici Grada Bjelovara ne dolaze na posao u strahu i strepnji.

Prozvani HSLS-ov vijećnik Igor Crnomarić pola sata prije tiskovne konferencije SDP-a oglasio se priopćenjem u kojemu je izrazio žaljenje zbog incidenta, rekavši kako je riječ o “verbalnom sukobu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prihvatio sam krivnju i sljedećeg dana ispričao se djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara”, stoji u Crnomarićevu priopćenju.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske naveli su da je u srijedu, 4. rujna, oko 11,15 sati u zgradi Gradskog poglavarstva 47-godišnjak izrekao prijetnju 53-godišnjaku da će ga tjelesno ozlijediti, a što je 53-godišnjaka prestrašilo i uznemirilo. “53-godišnjak je upoznat sa zakonskom odredbom pokretanja kaznenog progona u povodu prijedloga zbog kaznenog djela prijetnje”, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo